Pats par sevi - Parunāsim par darbu

29. Aug 2007

 wowow@13:23 - Parunāsim par darbu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kāpēc gan par to runāt? Kāpēc? Ja nu vienīgi tāpēc, ka 90% gadījumu tieši par to es domāju laikaposmā no pusdivpadmitiem līdz diviem, trijiem, reizēm par četriem un pieciem naktī (kad izmisīgi cenšos aizmigt). Visi darba pienākumi man noreducējušies līdz trim kategorijām.

1) Tādi, kurus var paveikt 2-3 minūšu laikā. Un es tos kvalitatīvi un ātri nodaru, lielāka dala emīlu nonāk tieši šajā kategorijā un par pārsteigumu maniem emīla korespondences biedriem es zibenīgi, korekti ātri un komptetenti uz tiem atbildu. Iedomājieties somugra vai zviedru monarhijas pārstāvja reakciju, kurš izsūtījis apkārtrakstu saviem desmitciktur adresātu (uz kuru tipiski atsaucas 5-7% respondentu), te pēkšņi viens tāds pēc četrām minūtēm atraksta saprātīgu komentāru, atsūta prasīto informāciju, vai izskaidro neskaidro jautājumu. Mani latvijas kolēģi savukārt drošivien domā, ka man vienkārši nav ko darīt un tāpēc es tik ātri reaģēju uz emīliem. Padarīju un aizmirsu.

2) Tādi, kuros es neiesaistos. Ideja stulba vai resursu patēriņš nesamērīgs vai prognozējamais rezultāts bēdīgs. Izdaru visu, lai neiesaistītos un aizmirstu. Pat ja reizēm konsekvences apbēdina. Niko darīt. Nepadarīju un aizmirsu.

3) Tādi, kuros es iesaistos tādu vai citādu apsvērumu vadīts. Dažreiz tāpēc, ka citi to izdarīs sliktāk nekā es, dažreiz tāpec ka vienkārši nav neviena, kas to dara un man liekas svarīgi, ka tas tiek izdarīts. Dažreiz tāpēc, ka tas ir pienākums, dažreiz tāpēc, ka kāds palūdza un negribas pievilt. Lūk, tieši šie (atzīšos, par laimi, samērā nedaudzie) darba pienākumi ir mani nakts lietuvēni. Kas jāj mani kamēr notiek brīnums (aleluja!) un es aizmiegu. Naktīs es saceru perfektas, izsmeļošas komunikācijas ar piegādātājiem, partneriem vai kolēģiem. Naktīs izvērtēju, analizēju, brainstormēju koncepcijas, vīzijas, saceru tekstus un apstrādāju vizuāļus. Utt.

Mans dievs, cik tas ir nogurdinoši- nespēja tikt no visa tā vaļā, karuselis galvā un bezjēdzīguma apziņa- daudz kas no izdomātā līdz rītam ir aizmirsies vai skaidrā prātā atzīts par nederīgu. Bet izslēgt to mašinēriju es nemāku. Nomākt to ar seksu vai alkoholu neizdodas. Pareizāk sakot, izdodas uz brīdi. Dažreiz.

Tāda, lūk, darba postošā ietekme. Ārstēties? Atpūsties? Mainīt nodarbošanos (šaubos vai grāvja racēju naktīs moka grāvja trajektorija)? Varbūt pēc tam aties. Cerēsim.

(7 raksta | ir doma)

Comments:

formica - 6 PM / 29. Augusts 2007@13:57
http://www.flickr.com/photos/markjarmyn/142812241/
(Reply to this) (Link)
kconcrete / 29. Augusts 2007@15:11
es jau domāju, ka tikai man tā :)
(Reply to this) (Link)
chaika / 29. Augusts 2007@16:26
Tu par daudz iesaisties - darbs ir tikai darbs! Gandrīz jau tā, ka jāmaina, ja ne savādāk!

Es laikam esmu bezatbildīga, jo mani darbs spēj uztraukt tikai darba laikā!
(Reply to this) (Thread) (Link)
smejmoon / 29. Augusts 2007@23:33
vai arī Tavs darbs nav aizraujošs
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
chaika / 29. Augusts 2007@23:39
nu arī, protams
(Reply to this) (Parent) (Link)
wu / 2. Septembris 2007@10:04
Čau! :)

Šāda sajūta ir, ja brauc pa nepareizo haiveju un ne tajā virzienā, kur gribi. Neapmierinātība, kaut kas nav tā, kā vajag. Alkohols ilglaicīgu risinājumu te nevar dot. Uz brīdi jā, aizmirsties, bet mašīnas virzienu tas nevar izmainīt pēc definīcijas.
Cerēt, ka aties pats? Var jau cerēt, bet kāpēc gan lai tas atietu? Kāpēc tas vēl nav atgājis pats?

1) Apstājies un nomierinies. Tikai slikts kapteinis vētras laikā dzen kuģi jūrā :) Dabū skaidru un mierīgu prātu.

2) Izdomā, uz kurieni tu gribi virzīties pa savas dzīves trajektoriju. Pašu virstrajektoriju. Atrodi cilvēkus, kuri ir šo uzdevumu sev atrisinājuši, mācies, mācies un vēlreiz nācies no viņiem.

3) Sāc darīt pats.

Hints sākumam: Atceries savus sapņus, noslauki no tiem putekļus un sāc tos realizēt. Vienu pēc otra. Sapņiem ir noteikti jābūt, vienkārši tie ir pirms daudziem gadiem nobāzti kaut kur prāta pagultē. :)

Un pacietību.

Veiksmi! :)))
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 2. Septembris 2007@21:46
Paldies
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter