Pats par sevi - Lenin in London

8. Maijs 2007

 wowow@12:24 - Lenin in London

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kamēr līst lietus (man jāiet uz VID, lai iesniegtu (PERSONĪGI!!!) veidlapu ar izziņu (IZZIŅU!!!) par konta numuru uzņēmumam), pastāstīšu šo un to par četrarpus dienām Londonā.

Dzīvojām pie draugiem Notinghilā uz Ladbroke Grove ielas, agrāk prostitūtu un narkomānu midzenī, pēc tam mākslinieku, tagad vienā no prestižākajiem Londonas rajoniem. 200 gadīgas mājas ar kanalizācijas un ūdensvadiem gar māju ārējām sienām, ar dārziņu māju iekšpagalmos. Blakus atroodas gan Portobello iela ar vienu no populārākajiem Londonas tirdziņiem (sestdienas rītā pilns ļaužu), mazi omulīgi taizemiešu, spāņu, portugāļu un, protams, angļu ūķīši, krodziņi un veikaliņi ar lielisku virtuvi un omulīgu, nesamudrītu atmosfēru. Tiem arī veltījām mūsu vislielāko uzmanību, jo mana pēdējo gadu pārliecība ir tāda, ka konkrētās pilsētas sajūta atklājas un paliekošākās atmiņas paliek tieši no tiem, nevis no apmeklētajiem muzejiem, arhitektūras pieminekļiem vai citām tūristu pulcēšanās vietām.

Brauciens ar London Eye nebija tik iespaidīgs, kā tas likās, skatoties uz gigantisko konstrukciju, Grinvičas nulles meridiāns arī nelikās nekas īpašs. Spēcīgākie iespaidi man pašam bija jaunais Millenium gājēju tilts pāri Temzai, pastaiga pa Dockland (žēl, ka neizdevās ar DLR līniju izlīkumot starp debesskrāpjiem- līnija brīvdienās tiek rekonstruēta), tik dažādie parki (Haidparks- garlaicīgākais no tiem) un Londonas iedzīvotāji tajā. Un protams, krogi un krodziņi, ievērojams daudzums čehu Staropramen alus (izskatās, ka tas dabonams ikvienā alus krogā), laiskie rīti - iedomājieties, gulēt līdz deviņiem (Latvijā tas būtu līdz vienpadsmitiem) rītā katru dienu (pa īstam to sapratīs tie, kam ir bērni). Angļu desiņu mikslis (mix) un kartupeļu biezputra (mash) ir OK, ko nevarētu teikt par fish&chips ievērojamā izmēra porciju, kas aizdambēja gremošanas sistēmu uz krietnām 24 stundām.

Arī šopingu neatstājām novārtā- tika iepirktas gan šādas tādas drēbes (lētāk un ar ievērojami lielāku izvēli nekā Rīgā), gan veikts svētceļojums uz Apple Store (Nike+iPod kits tagad ir, varbūt pat izdosies to likt lietā), nopirkta skaista un ērta pleca soma un sapirkts nejēdzīgs daudzums "Malteser" konču. Programma izpildīta godam.

Londonas transporta sistēma rullē, lai ko arī par to nedomātu paši londonieši. Savukārt divu krānu koncepcija gan māju virtuvēs, tualetēs un vannās, sabiedrisko iestāžu un krogu tualetēs ir pilnīgi debīla. Brīnums, ka lidostā iztkuši bez tiem. Dārgie briti, ir taču divdesmit pirmais gadsimts, attopieties, nav jau katra tradīcija nekritiski jākopj līdz kapa malai.

(3 raksta | ir doma)

Comments:

skuka / 8. Maijs 2007@12:46
Apskaužu:) Jā, tas rajoniņš, kurā jūs dzīvojāt, ir burvīgs. Mēs arī to kārtīgi iepaziņām. Un par visu pārējo Tev arī taisnība. Ar Aci es gan neesu braukusi, negribēju stāvēt tai milzu rindā. Bet gājien pār jauno tiltu ar skatu uz jauno teitu ir foršs.
Eh, jau atkal gribas kaut kur aizlaisties:)
(Reply to this) (Link)
vedjmah / 8. Maijs 2007@18:14
Dēļ 2krānu sistēmas mana māte 7 gadus noraidīja bildinājumu ar sekojošu nepieciešamību pārvākties uz UK.

Tagad kapitulējusi, katrreiz gavilē, kad atbrauc pie manis ciemā un prasās mazgāt traukus ar rokām (neļauj likt trauķenē).

Vēl ārpuslondonas Anglijā ir brīnišķīgas dušu sistēmas lauku viesnīciņās; kā arī nemordenizētajos dzelzceļa līniju posmos vilciena durvju atvēršanas algoritms, kas prasa stacijā atvērt durvju logu, izbāzt roku ārā un atspiest rokturi no āra (iekšpusē nav) ir asprātīgs veids kā paust to, ka briti ir savādāki. 'Continent has been disconnected', galu galā - kad sēd migla Lamanšā. Ne jau ka britiem kas no tā :)
(Reply to this) (Link)
hellcat / 8. Maijs 2007@20:48
jeij, 2 kraanu sisteema, veel bez taas es, protams, sheit miilu sabiedrisko iestaazhu tualetes durvis, kas veras preteejaa virzienaa un resnaakam cilveekam araa netikt :)
(Reply to this) (Link)
blog counter