Pats par sevi - Okulistiem jāekspertizē

19. Dec 2006

 wowow@10:20 - Okulistiem jāekspertizē

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Latvijas grāmatizdevēji uzskata, ka „XX gadsimta klasika” ne tikai kropļo grāmatu tirgu, bet arī lasītāju veselību. Sērijas sējumu salikums ir ļoti «saspiests» un grūti izlasāms — šis process prasa pastiprinātu redzes piepūli. Tādējādi, pastāvīgi lasot šāda salikuma tekstus, cilvēkam var rasties redzes problēmas. Padomju laikā, kad bija spēkā standarti, kas noteica grāmatu tekstu rindu garumu, burtu atstarpes un tamlīdzīgi, šāds salikums «neietu cauri». Tagad Latvijā šādu standartu nav. Kāda Latvijas apgāda direktors uzskata: ja Latvijas Patērētāju aizsardzības centrs kopā ar okulistiem veiktu grāmatu ekspertīzi, „XX gadsimta klasiku” varētu atzīt par «veselībai bīstamu preci».
no šejienes

(8 raksta | ir doma)

Comments:

virginia_rabbit / 19. Decembris 2006@10:22
varbūt tā pieder pie grāmatām, kas nav paredzētas lasīšanai?
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 19. Decembris 2006@10:28
Es, kas lauvas tiesu lasīto grāmatu ir lasījis iepriekš pieminetajā "padomju formātā" vai "pēcpadomju" formātā, ko izdeva Krievijā, tikpat autoritatīvi kā grāmatnieku asociācija, varu paziņot, ka man diskomfortu izraisa Latvijā praktizētās milzīgās atstarpes starp rindām un tukšie laukumi no lapu malām, kas, visticimāk, netiek ievēroti vis rūpēs par manu redzi, bet gan lai uzkačātu gramatas lapu skaitu un nebūtu pavisam nepiedienīgi prasīt neadekvāto cenu. Eskpertīze apstiprinās :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
virginia_rabbit / 19. Decembris 2006@10:44
jā. tā ir, ka tie burti lapā kā izsvaidīti kosmosā un izsauc nelabu dūšu. bet kopš es pirms gadiem 15 ieguvu savu Pirmo Jauno Derību, kas bija pieņirgta plastmasas spaiņa zilos vākos un burtiņiem kā gnīdām, esmu ieviesusi jēdzienu - "grāmatas, kas nav domātas lasīšanai". galu galā - kāpēc arī ne? ja ir dekoratīvi šķīvji, kas nav domāti ēdienam un krēsli, kas nav domāti sēdēšanai, tad kāpēc arī ne grāmatas?
(Reply to this) (Parent) (Link)
stepes_vilks / 19. Decembris 2006@10:57
brīnos, kā tie buržuji tik vēlu tikai pamodās priekš antiPR kampaņas. un varēja jau izdomāt ko asprātīgāku. paši sakrūvē astronomiskus ceņņikus, ko var atļauties tikai tādi paši buržuji un nu griež zobus.
(Reply to this) (Link)
piccolo / 19. Decembris 2006@11:25
kas tad nu? kādam vairs grāmatiņas netirgojas un ir sapīkums. heh.

es ar lasīju gan "Piedzīvojumi, fantastika, ceļojumi", gan šīs pašķirstīju. neredzu nekādu starpību.

tad jau bībele vecajā drukā ir «veselībai bīstama prece», jo tur vajag piepūli.
(Reply to this) (Link)
smejmoon / 19. Decembris 2006@12:23
un ko saka okultisti?
man jau patiktos, ka tirgo grāmatas ar dažādiem burtu lielumiem, dažādām redzēm, dažādām dzīves situācijām.
(Reply to this) (Link)
rt / 19. Decembris 2006@13:51
Pilnīgi sadot pa purnu gribas kādam no šitiem dirsējiem. Cik es epiziodiski esmu saskāries ar "šiem ekskluzīvo grāmatu izdevējiem", varu teikt 100% droši, ka šajā biznesā valda (vai līdz šim valdīja) prātam neaptverama atpalicība, daunisms, sīkstulība, iracionalitāte un reāla cilvēku ekspluatācija, turklāt mazajam bizenesam samērā adekvāta peļņa.

Vispār visiem, kas lasa un pērk grāmatas vajadzētu teikt paldies dievam un dienai, kam pateicoties cerams, arī šajā atpalikušajā jomā ienāks kaut kādi normālā biznesa standarti un reāli ieguvēji no tā būs grāmatu pircēji.
(Reply to this) (Thread) (Link)
jubilacija / 20. Decembris 2006@12:43
paldies dienai par vecu tulkojumu pārpublicēšanu, jo nekas vairāk jau šī ekskluzīvā klasikas sērija nav;)
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter