Neprātīgā saprāta balss -
Maijs 12., 2021
08:44
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

(26Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]dzhindzhera
Date:12. Maijs 2021 - 12:58
(Link)
Daudz no tā ir arī vienkārša kultūru (valodu mijiedarbība). Piemēram, šeit pat Spānijā lielākā daļa cilvēku angliski neprot, bet šad tad lieto vienu vai otri vārdu no angļu valodas.

Un ja jau mums nāk ārā jaunieši ar sūdīgām latviešu valodas teikumu konstrukcijām, tad varbūt palielinām skolotājiem algas, un lai nāk un strādā jauni, stipri un pacietīgi?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:12. Maijs 2021 - 13:15
(Link)
+++
From:[info]windrider
Date:12. Maijs 2021 - 20:26
(Link)
Daļēji skolotāju darba prestiža celšana uzlabotu situāciju. Tomēr, tas atkal visu valodas politiku uzveļ uz skolotāju un skolu pleciem, kam jālabo vecāku un visas sabiedrības kļūdas. Vaina nav tik daudz skolotāju darba prestižā cik kopējā latviešu valodas prestižā un tajā cik pašai sabiedrībai tā ir būtiska.
[User Picture]
From:[info]dzhindzhera
Date:13. Maijs 2021 - 11:59
(Link)
Tā vairāk būtu ķēdes reakcija, parādot, ka dzimtās valodes laba pārvaldīšana ir nozīmīga un svarīga, sākot ar skolotāju situācijas uzlabošanu, arī pārējam vajadzētu iet uz augšu. Vajadzētu arī vairāk uzmanības pievērst kultūrai (visa veida) latviešu valodā, nez, ieslēgt lielo propagandas mašīnu arī?

Tu te arī vienā komentā pareizi teici, latviski runā ap 2 miljoniem cilvēku, kas padara situāciju grūtāku. Bet mani draugi, piemēram, domā, ka tas ir lieliski, ka mana dzimtā valoda ir "secret code language". Sajutos kā Mata Hari.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:13. Maijs 2021 - 09:24
(Link)
Ja pieņem, ka valodas konkurē par to lietotājiem, kas ir galīgs skaitlis, tad lai uzlabotu latviešu valodas stāvokli Latvijā ir jānovāc konkurece skolās, jo izklaidē tāpat dominē angļu valoda un to nevaram būtiski ietekmēt, skolas varam. Angļu(vācu, krievu, spāņu, ...)valodu varēs apgūt, kad pēc tās būs vajadzība.
Powered by Sviesta Ciba