Neprātīgā saprāta balss -
Augusts 19., 2020
12:07
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Runājot par Baltkrieviju.
Bija skaidrs, ka Lukašenko režīms agrāk vai vēlāk beigsies. Nevar turēt visu valsti 30 gadus iekonservētu 1989. gada līmenī, turklāt nebija redzams arī konkrēts varas mantinieks. Nav iespējams mūžīgi sēdēt uz diviem krēsliem. Ir vai nu jāizvēlas viens, vai arī jānokrīt. Baltkrievu nacionālā apziņa ir salīdzinoši vāja un tikusi mērķtiecīgi apspiesta visus šos gadus. Arī baltkrievu valoda faktiski dzīvo tikai režīma opozicionāru (arī ne visu), dažu intelektuāļu un lauku tantiņu vidē. Arī jebkura organizēta opozīcija ir tikusi rūpīgi uzraudzīta un iebāzta cietumos pie pirmās izdevības. Neskatoties uz to visu, baltkrievu tauta pēdējās nedēļas laikā uzrāda neticamu pašorganizācijas spēju. Nebūs ilgi jāgaida, kad revolūcija radīs savus vadoņus.
Krievijas darbība ir satraucoša, tomēr atsķirībā no Ukrainas, šeit kremlim ir vienlīdz izdevīgi gan Lukašenko režīmu stutēt, gan nomainīt. Lēmums tiks pieņemts atkarībā no apstākļiem. Baltkrieviem līdz Eiropai vēl ir tāls ceļš ejams, bet Lukašenko režīmam ir pienācis gals. Ja ne tūlīt, tad pārskatāmā nākotnē noteikti. Visi autoritārie diktatori agrāk vai vēlāk ir gāzti. Turklāt mūsdienu digitālājā un globalizētajā pasaulē, varas masveida vardarbība pret savu tautu ir tā robeža, kuru pārkāpjot vairs nav atpakaļceļa uz mierīgu līdzāspastāvēšanu. Vardarbību vairs nav iespējams noslēpt vai kaut kā maskēt, jo par to uzreiz vis pasaule uzzina tiešsaistes režīmā. Vēl jo vairāk tāpēc, ka savā vairumā baltkrievi ir ļoti miermīlīga sabiedrība un nav tik karstasinīgi kā viņu dienvidu kaimiņi.

Tags:

(4Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:19. Augusts 2020 - 12:38
(Link)
Tā jau tas viss ir. Taču būtu ļoti bēdīgi, ja baltkrievi, no vilka bēgot, uz Krievijas lāča kristu.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:19. Augusts 2020 - 12:55
(Link)
Liels risks, ka beigsies kā Ukrainā. It kā brīvi, bet ar vēl lielāku korupciju un nabadzību. Bet visi cenšas izliekties, ka šāds variants nepastāv.

Patiesībā nonākt viņiem pilnībā zem Krievijas ir pat labāks variants. Krievijas ekonomika ir labāka par Baltkrievijas un tas viņiem nodrošinās lielāku attīstības potenciālu.
From:[info]windrider
Date:19. Augusts 2020 - 13:21
(Link)
Nu, nu. Tā jau var aizrunāties līdz tam, ka arī Latvijai tas būtu labākais variants. Krievijas ekonomika taču daudz reizes lielāka nekā mūsējā, tur iespiesties, iespējams, būtu vieglāk nekā R- Eiropas tirgos un tas nodrošinātu milzīgu attīstības potenciālu!
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:19. Augusts 2020 - 13:26
(Link)
Latvija pieslējās Eiropas Savienībai, jo bija tāda opcija. Kādu opciju tu redzi Baltkrievijai?
Powered by Sviesta Ciba