Neprātīgā saprāta balss -
Novembris 21., 2017
09:07
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jocīgi ar to Krieviju. Ikviens, kas tur bijis tālāk uz austrumiem par Maskavu, agri vai vēlu grib tur atgriezties. Sākot ar visiem savulaik izsūtītajiem, kas gadu no gada rīko ekspedīcijas uz Sibīriju un Tālajiem austrumiem, lai apmeklētu savas dzimtās vietas un vēl dzīvos paziņas. Un beidzot ar manu sievu, kas ik palaikam skumst pēc savas Baškīrijas ''ģerevņjas'' un turienes draudzenēm. Lai arī pagājuši jau deviņi gadi un arī tur nodzīvots tikai nepilns gads, tie iespaidi laikam ir bijuši tik spēcīgi, ka velk un velk atpakaļ. Esam jau konceptuāli izlēmuši kaut kad mēģināt aizbraukt paceļot pa turieni. Japakrāj tikai nauda un jācer, ka ģeopolitiskā situācija nepasliktināsies.

Tags:

(3Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:21. Novembris 2017 - 13:11
(Link)
3x biju krievijā un vienmēr ar prieku aizbraucu, cerot nekad neatgriezties. varbūt kādā dziļā baškīrijas sādžā arī ir paslēpusies dvēsele, bet man to negadījās satapt - tā ir auksta, mūžam mirstoša zeme ar ļauniem iedzīvotājiem.
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:21. Novembris 2017 - 20:52
(Link)
Man viena kolēģe arī Vecbebros nodzīvoja divus gadus, sagaidīja no armijas un atveda sev no turienes vīru (19.gs. izceļojušo latviešu pēcteci), ik pa brīdim joprojām runā ar zināmu apbrīnu un nostaļģiju par to, kā cilvēki tur dzīvo, par to, ka vērtības izrietot no apstākļiem pavisam citas, par vietējo viesmīlību, par aukstām ziemām, 40 grādu salu un pūdercukura konsistences sniegu... Man gan šķiet, ka tā ir tāda nostaļģija pēc kaut kā dabiska, kā arī pēc jaunības trakulībām, kas ietver, piemēram, braukšanu uz ballēm gumijniekos un traktora ķipī... Un viņa pati arī saka, ka bērnus pie vecvecākiem ciemos ved labprāt, bet dzīvot kaut vai medīcīnas pakalpojumu līmeņa dēļ gan tur negribētu.
From:[info]windrider
Date:21. Novembris 2017 - 22:21
(Link)
Laikam jau tā ir, ka lielu lomu tur spēlē nostaļģija pēc taviem minētajiem iemesliem, kā arī padomju laiku bērnības, kas tur vēl ir diezgan dzīva.
Vispār arī šeit ir bijusi diezgan nopietna doma, ka varētu no turienes atvest vīru, bet tā ir lieta ar ko tur ir lielas problēmas, jo tie daži, kas bija puslīdz sakarīgi jau bija aizņemti. :D
Powered by Sviesta Ciba