Neprātīgā saprāta balss -
Novembris 24., 2015
15:09
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Beidzot izlasīju vietējo dižpārdokli- Alda Bukša ''Parādu piedzinējus''. Man patika. Debijas romānam apskaužami strukturēts un spriedzes pilns sižets. Tur ir viss kam vajadzētu būt tāda tipa romānos: svarīgi un romāna tālāko darbību definējoši sarežģījumi jau pašā sākumā, tālāk lēnāks bet konsekvents turpinājums kur šķietami viss ir kārtībā, bet patiesībā problēmas tikai samilzt un pašās beigās diezgan straujš, bet trillera cienīgs fināls. Labs pieteikums Latvijas pussprāgušā kriminālromānu žanra atdzīvināšanai, jo spriedzes tur netrūkst. Piedevām vēl tur ir ietvērti vairāki autora vēstījumi par mūžīgajām vērtībām: draudzību, uzticību, patriotismu un nodevību. Kā arī romāns ir lieliska nesenās Latvijas dižķibeles un tā laika sabiedrības kā arī problēmu spilgta ilustrācija. Vēl jo vairāk, autors ir ilgstoši strādājis banku un finansu nozarē, līdz ar to ļoti labi pārzin tēmu un tās problēmas par kurām raksta.

Un vēl pierādījās sensenā patiesība ''Neskati vīru no cepures''. Pazīstot Aldi personīgi, bija radies iespaids ka viņš ir viens no tiem nemanāmajiem finanšu sfēras darbiniekiem, kas klusiņām dara savu darbu. Arī ar īpašam radošām vai mākslinieciskām aktivitātēm nekad nebija izcēlies. Un te pēkšņi viņš pārsteidz visus savus draugus ar paziņojumu ''Esmu uzrakstījis grāmatu''. Kā izrādījās rakstījis viņš jau bija sen, labojot un pulējot savu darbu tik ilgi, ka tad kad sadūšojās to beidzot parādīt izdevējiem tas jau bija labi noslīpēts un teju ideāls spriedzes romāns. Tagad tikai jāgaida tikpat kvalitatīvi turpinājumi.

Tags:

(2Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:24. Novembris 2015 - 15:44
(Link)
Man patīk pārsteigumu pilni cilvēki... Reāli sirsnīgi sasmaidījos, lasot par to pēkšņo "es esmu uzrakstījis grāmatu" paziņojumu!
From:[info]adinkra
Date:24. Novembris 2015 - 16:54
(Link)
Ieintriģēji.
Powered by Sviesta Ciba