Neprātīgā saprāta balss - Burkānu diēta svētdienās...
Oktobris 10., 2011
22:45
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Burkānu diēta svētdienās...
Reizēm es tos karojošos veģetāriešus nesaprotu. Viņi saka, ka gaļu ēst ir nedabīgi, barbariski un neētiski pret nabaga dzīvnieciņiem. Manuprāt dabiskāk vairs nevar būt. Cilvēks ir ģenētiski uzbūvēts kā gaļēdājs, pat kā plēsējs un gaļu ir ēdis jau kopš savas agrīnās pitekantropu pagātnes. Sanāk, ka tieši veģetārieši ar saviem uzskatiem apšauba šo miljoniem gadu seno ''dabiskumu''.
Daudzi hipiji tagad fano par pilnīgu eskeipismu ala ''Paleolīta vācējs'', kurš dzīvo zaļu eko dzīvi saskaņā ar dabu atsakoties no visādiem civilizācijas labumiem, tostarp, protams, no gaļas. Tajā pašā laikā aizmirstot, ka šis paleolīta cilvēks bija ne tikai barības augu vācējs, bet arī mednieks un nogalināja zvērus, lai vēlāk viņus apēstu!

Mūzika: Therion-The Falling Stone

(5Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:10. Oktobris 2011 - 23:37
(Link)
Paklau, es šitās štelles nekad neesmu sapratusi - paši pirmatnējie senči pirms ledus laikmetiem tiešām bija jau gaļēdāji? Vai ta viņi nepārtika no ogām, kamēr nepalika auksts? Kokā sēžot takš gaļu viņi neēda. (Šis man no sērijas: Es reiz biju blonda, man ir tiesības nezināt...) :D
From:[info]windrider
Date:10. Oktobris 2011 - 23:45
(Link)
Nu kopš parādījās Homo Sapiens, viņš ir bijis mednieks. Pirms tam tie visi Homo Erectus, Habilis u.c. vairāk vēl bija puspērtiķi, puscilvēki. Tik smalki nezinu, ko tieši viņi ēda. Manuprāt, to droši neviens nezin.
Bet vismaz mūsdienu šimpanzes un citi primāti, nereti, ir novēroti ēdot gaļu.
[User Picture]
From:[info]gracy_kelly
Date:10. Oktobris 2011 - 23:47
(Link)
Nu, re - tagad man viss skaidrs! :D
[User Picture]
From:[info]elina
Date:11. Oktobris 2011 - 08:55
(Link)
paleolītā taču ēda gaļu. maizi neēda. :)
[User Picture]
From:[info]lielpontifs
Date:11. Oktobris 2011 - 13:05

die hippies die

(Link)
ja tagad visi plikām šņegām iemestos mežā tad mežs mūs visus nevarētu uzturēt. "dabiskajā" pirmszemkopības laikā cik bija kopējā zemes cilvēku populācija? zem miljona ne? mežs un arī "organiskā" pārtika pasauls populāciju vairs nevar uzturēt.

šobrīd mežs nav alternatīva. zivis varētu pārstāt ēst - nozveja ir iztukšojusi stirpi okeānus vietām. liellopi nav ekonomiski, ja tikai gaļai tiek audzēti, cūkas arī (nelielas ekosistēmas - salas un kkādi mazas biosfēras eksperimenti šito atrada) apēd vairāk nekā no viņām var dabūt. putnu gaļa sanāk ērti, jo tie spēj atrast lietas, kurus lielāks lops neatrod, kkādi kukaiņi, zosis laikam gliemežus ēd utt. nezinu kas ir ar aitām, bet man viņas besī kaut vai tāpēc ka viņām acis ir tizlas, bet vilna tur nāk klāt vēl tā ka hvz kas ar viņām ir.

proteīns un dzelzs jāuzņem. var arī bez gaļas, bet ar gaļu visērtāk un noteikti "visdabiskāk"
Powered by Sviesta Ciba