way ([info]way) rakstīja,
@ 2007-07-24 16:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nesens atklājums priekš manis ir Ekharta Tolles "The Power Of Now" audioversija, autora lasījumā. Tajā jūtams dziedinošs spēks. Noteikti arī drukātā veidā iedarbība ir sajūtama. Bet neteikšu, ka man šobrīd ir ļoti vajadzīga kāda dziedināšana. Tad kādēļ gan vispār to klausos?
Iemesli ir vairāki. Kā vienu minēšu tā nomierinošo iedarbību uz prātu, nevajadzīgo un negatīvo domu atbrīvošanu. Atbrīvošanās no prāta trokšņa, kas veidojas no daudzām, nepārtraukti un vienlaicīgi domātām domām. Kā meditācija.
Otra lieta, izklāstītās tēmas un teorijas nav man svešas, klausos tās ar patiesu interesi.
Nākamais ir atbildes uz jautājumiem, kuri mani jau labu laiciņu nedod mieru. Piedāvātie risinājumi šķiet saprātīgi un pārdomāti, kā arī ticu, ka praksē pārbaudīti un iedarbīgi. Tomēr šīs atbildes es pieņemt nevaru, jo tās nekad nenāk no ārienes. Tomēr sajūtot sevi šādā labvēlīgā vidē, tas var palīdzēt ieklausīties.
Kādēļ šīs tēmas un teroijas nav man svešas? Aptuveni pirms gada nonācu līdz tādām pat atziņām, kādas tagad dzirdu minētajā materiālā. Kā? Nezinu. Man šķiet, ka mēģināju izdomāt visas lietas līdz galam.. bija pārāk daudz jautājumu.. Nespēju rast atbildes, jo neklausījos.. Tad sapratu, ka tāda pieeja nekur neved, un atrisinājuma nebūs. Mēģināju ieklausīties, un pārstāju nemitīgi jautāt.. un atbildes atnāca. Tās tika sadzirdētas.. Bet līdz ar atbildēm, atnāca arī jauni jautājumi, uz kuriem atbildes es mēģinu saklausīt šobrīd. Zinu, tur nevajadzēja būt jautājumiem, bet tas viss ir attīstības posms, kam jātiek pāri. Ir jāaptver, ka daudzi jautājumi nerisinās prāta līmenī, ka tos nevajag mēģināt izdomāt. Tā vietā, jāmēģina saklausīt atbildes, un lai tas varētu notikt, ir jāpārstāj jautāt.

Atbildes ir ikvienā no mums, un kas gan cilvēkā var būt dabiskāks kā sekot savai iekšējai balsij?

Atradu arī šādus domu graudus, tulkotus latviešu valodā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?