Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[May. 8th, 2010|05:08 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Sestdiena, tipa]
[music |disconnected]

Par dzelžiem, garlaicīgi.

Dzīvoja, vobšem, viens WD ārējais tīkla disks. Viss tāds smuks, balts un ārējs.

Dzīvoja, kamēr nenosprāga.

Sāka, tā vietā lai startētos un midžinātu savu zilo lampiņu, tikšķēt kā viens sadirsts pulkstenis.

Entuziasma lēkmē ķēros pie skrūvgriežiem, uzhakoju kārbu, izvilku pašu disku, piespraudu pie kompūtera. WD diagnostikas tuļķis jau pirmajās sekundēs izziņoja errorus. Tak miera nav, palūdzu uztaisīt pilnu dzēšanu & aizrakstīt visu devaisu ar nullēm.

Process notiek, draivs nekādas nepatīkamas skaņas neizdod, klusi sīc savā kaktiņā, maita mazais. A es te skatos uz progresa lodziņu un domāju pie sevis — a nez ir kaut mazākā cerība reanimēt, vai lieki tagad tērēju pusotru stundu, kuru varēju pavadīt, nokrāsojot štučku zaļu un aprokot sērīgas mūzikas pavadībā?
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:May 8th, 2010 - 06:30 pm
(Link)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:May 8th, 2010 - 08:55 pm
(Link)
Varēji aprakt arī nekrāsojot :D
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 8th, 2010 - 09:06 pm
(Link)
Tā vien izskatās. Vēl izmisuma vadīts uzrīdīju kaut kādus aizdomīga paskata tūļus, pametu mājās, spinojoties, iespējams sava mūža pēdējos 38 880 000 apgriezienus.

Vot incanti, ja es tajā kārbā cita ražotāja HDD iesučīšu - strādās, vai nea?
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 8th, 2010 - 09:08 pm
(Link)
P.S. Damn, pārspīlēju, tikai 648 000 apgriezienus.
[User Picture]
From:[info]tarantulz
Date:May 8th, 2010 - 09:31 pm
(Link)
Strādās. Bija WD 640 GB ārējais hdd (tiesa, parastais usb, ne ethernet), nokrita no datora un izbija. Ieliku vietā 1.5 TB, viss strādā labi, ir piegāzts pilns ar filmām un pieslēgts WD Live atskaņotājam. Ir pat krietni klusāks nekā agrāk.

Vienīgais āķis, ka jānoformatē datorā - pa USB nekādi nesanāca.
[User Picture]
From:[info]tarantulz
Date:May 8th, 2010 - 09:34 pm
(Link)
Hmm, es tagad sāku domāt, ka tas tomēr bija WD disks, jo Seagate es datorā iebāzu. Tātad nav cita ražotāja, bet es nedomāju, ka tas kaut ko maina. Tirkšķinās visu, ko pados pretī.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 8th, 2010 - 09:58 pm
(Link)
Nu jāpaprovē, tīri sporta pēc, ar kaut kādiem 80niekiem, kas plauktā jau čupiņā krājas. WD, protams, uzstājīgi apgalvo, ka tikai viņu ražotie, tikai green edition kaut kāds, bet vāja mana ticība viņu apgalvojumiem.
[User Picture]
From:[info]tarantulz
Date:May 8th, 2010 - 10:36 pm
(Link)
Tas droši vien no sērijas "Replace with HP spare". Laptopam arī bija tā sarakstīts uz katras detaļas, plus vēl remonta manuāli norādīts, ka varot tikai tāda un tāda, lūk, lieluma diskus un tikai 5400 rpm. Ieliku 7200 rpm disku, lielāku ramu un Win7, palika trīsreiz ātrāks un nemaz neprotestē :)
From:[info]divi_g
Date:May 9th, 2010 - 01:53 am
(Link)
Man ar USB disku sanāca bik krelles grabināt ap jumperi, bet citādi seagate usb iekšas iet arī ar citiem diskiem. Domāju, ka tīkla diskam arī vajadzētu strādāt.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 9th, 2010 - 02:36 am
(Link)
Nu testēsim. Šitamais beidzot oficiāli pieskaitāms pie līķīšiem, principā visi tūļi oficiāli atzīst, ka this drive ain't no drive.
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:May 9th, 2010 - 08:36 am
(Link)
Domāju, strādās. Nez vai WD tik nejauki ir bijuši, ka kārbas firmvāri cieti pie saviem diskiem piesējuši. Galu galā, šamējie tak ražo arī ārējo disku kastes, kur disku pašam jāieliek iekšā.
Par konkrēto disku - ja skaņa bija ritmiski klikšķi, tad 99,9% tas nozīmē, ka disks ir metams, gudri runājot, kalibrācijas failūre. Ar softu to atdzīvināt nevar. Parasti ir beigta elektronika, ko teorētiski vēl varētu nomainīt, ja ir no kā paņemt ejošu (ir tomēr diski, kam sveša elektronika neiet). Ja beigta galva, un tad nu gan pīīīī...