Lācītis numur divi - Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone. [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone. [Apr. 22nd, 2005|02:20 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone.]
[music |In A Lonely Place | OldBoy soundtrack]

1) Nevajag. Nu nevajag izlikties, ka tu kādu patiesi mīli, nevajag pieņemt sajūtu, ka kāds patiesi mīl tevi. Vai gluži pretēji - vajag, bet tikai un TIKAI tad, ja tu par to esi pārliecināts. Un ja arī tie, citi, par to ir pārliecināti.

Jo būsim taču godīgi pret sevi - mums no cita ir vajadzīgs tikai tas, kas apmierina mūsu egoismu. Pārējais - tas var tikt nobīdīts malā kā "tā cilvēka kaprīzes" vai "tas taču nav būtiski" vai "ko viņam atkal no manis vajag". Īsi. Vienkārši. Strādā abpusēji. Kādam no tevis vajag to, kas viņa(s)prāt tu esi. Tev no viņa(s) vajag to, ko tu iztēlojies. Patiesībā taču neviens no jums nezin, kā otrs tajā brīdī jūtās, neviens no jums nezin, ko tas otrs domā tajā brīdī, kad pieklājīgi piekrīt, lai jūs šovakar paliktu kopā.

Pierodi pie domas, ka tu nevienam nevari uzticēties. Tikai sev, tak arī ne vienmēr. Pierodi pie domas, ka kāds, savas muļķības vadīts, uzticās tev.

Pierodi pie domas, ka tas, kas tev liekas Pareizi, Ētiski, Cēli, kādam citam ir sugubo po huju. Vai gluži vienkārši neinteresē. Un neuzskati, ka tev ir tiesības diktēt savas morāles normas un nostādīt tās augstāk, kā pārējiem. Iespējams, ka tam, kam po huju, ir taisnība. Vismaz tiktāl, cik tas attiecas uz viņu. Par to tu nepadomāji?

Pierodi pie domas, ka tas, ko tu visvairāk vēlēsies, tas, kas tevi iekšēji saraus gabalos, patiesībā būs amorāls, nosodāms un izsauks sabiedrības nožēlu un nosodījumu vienlaicīgi. Pierodi pie domas, ka tev būs jāizvēlas starp to, ko tu visvairāk vēlēsies un visu pārējo iepriekš minēto.

Pierodi pie domas, ka ar šo faktu būs jāsadzīvo.

Tas [darbs, vieta pasaulē, dzīvoklis, auto, cilvēks], ko tev visvairāk vajag, ir aizņemts. Tev tas liekas idiotiski, bet tas tā ir. Visi ir laimīgi, visi ir piepildīti, izņemot, protams, tevi, stulbais egocentriķi. Un tev nav tiesību pieprasīt, lai būtu savādāk, jo tu esi, biji un paliksi stulbs egocentriķis.

Un te vietā būtu frāze, ka pasaule negriežas ap tevi, bet diemžēl ir tā, ka griežas gan! Un tu to negribi, es zinu, ka tu to negribi, bet tā nu ir noticis, ka daļa pasaules ir iestādījusi tevi par savu asi un rotē... pieprasa kā savas likumīgas tiesības iespēju rotēt... ienīst tevi par to, ka tu atsakies būt šīs pasaules ass. Un tā tālāk, pa riņķi, jo par kādas citas pasaules asi tu esi iestādījis kādu citu. Kam to tieši tik pat ļoti nevajag. Pierodiet pie domas, messiers et madmoieselles, pierodiet pie domas.

I don't love you, I never did, I don't love you, I never will. Skaisti, bet tā nav taisnība. Tev šķiet, ka es tevi mīlu, man šķiet, ka tu mīli mani, patiesībā nekā no tā visa nav.

2) Es ticu, ka ir cilvēki uz ko nekas no iepriekš teiktā neattiecas. Es apskaužu šos cilvēkus. Es tikai viņus vēl neesmu saticis, lai vai cik skaisti nekas no tā visa neizskatītos no malas.

3) OldBoy IR jāskatās kino. Un pēc tam jāpamāj atvadas tiem, ar ko kopā tu to skatījies, jāiesprauž austiņas un jāsagremo to visu vienam pašam. Pie trešās reizes mani paķēra tieši šī nots.

4.1.) I don't love you, I never will.

4.2.) I love you, I hope you love me too.

4.3.) Abi apgalvojumi ir patiesi un viens otru neizslēdz.

Fakts.
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:April 22nd, 2005 - 02:51 am
(Link)
jaunais traktatus neologicus?
From:[info]divi_g
Date:April 22nd, 2005 - 08:35 am
(Link)
Trū, trū, ja atskaita to, ka imho kaut kādas universālas morāles normas pastāv.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 22nd, 2005 - 01:18 pm
(Link)
Огласите весь список!
From:[info]divi_g
Date:April 22nd, 2005 - 01:23 pm
(Link)
Tev nebūs nokaut, piemēram?
Izņemot bla-bla-bla gadījumus..
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 22nd, 2005 - 01:39 pm
(Link)
Ā, nu tas OK, tas skaitās. Ar šo domu lielākā daļa, šķiet, ir arī samierinājusies.
[User Picture]
From:[info]ob
Date:April 25th, 2005 - 12:26 pm
(Link)
Morāle, estētika, ētika, gaume, priekštasts par sieviešu seksulaitāti mainās līdz ar paaudzi. Tev nebūs nokaut? Katrā kustībā mēs nokaujam simtiem, tūkstošiem un miljoniem reižu. Katra doma jau ir kādam nāvējoša.
From:[info]divi_g
Date:April 25th, 2005 - 12:28 pm
(Link)
Ja Tu ar automātu uz ielas apšausi padsmit ļaužu, lielākā daļa sabiedrības un tiesa šo ne pārāk gribēs ņemt vērā.
[User Picture]
From:[info]ob
Date:April 25th, 2005 - 12:48 pm
(Link)
Tas būs jorojām mūsdienu (tavas dzīves) konteksts.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 26th, 2005 - 11:27 am
(Link)
Vēl jau, kas interesanti... kristieši (trakojošie) domu par [..] pielīdzina pašam šīs domas realizācijas aktam, tā ka par karmu runājot - ir samērā pH, vai tu tikai padomāji, ka nolaist priekšnieku no kātiem būtu apsveicama ideja, vai arī tu to realizēji! :)
From:[info]divi_g
Date:April 26th, 2005 - 12:19 pm
(Link)
Varbūt, bet imho tā jau ir novirze un taisns ceļš uz vismaz neirozi :)
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 26th, 2005 - 12:40 pm
(Link)
Tā cita runa, nebūt jau nav tā, ka es to uzskatītu par kaut ko normālu! :)