Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[May. 12th, 2009|02:13 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Tad pie mums atbrauca jūsu prezidents. Ne lietuvietis, ne igaunis nebrauca, bet jūsējais atbrauca. Visai pasaulei apliecināja, ka pie mums viss esot kārtībā. Es tiešām nesaprotu, kāpēc. Es saprotu, ka jūsu prezidentam šeit labi patiktu, - te, pie mums, medicīnā pateicības jādod pilnīgi par visu. Par operācijām, slimības lapu, ārsta apskati, katru infekciju, katru padotu "pīli". Bet, ja viņš ir brīvas, demokrātiskas zemes prezidents, viņš taču tā nevar... Vai viņš vienkārši ir muļķis un neko nezina, kas pie mums notiek, vai arī viņam ir muļķi vai uzpirkti padomdevēji, vai arī patiesībā viņam vienalga, kas notiek ar turkmēņiem — lai viņi vienmēr paliek tāpat apspiesti un bez kādas brīvības, ka tikai būtu gāze. Es ceru, ka nekad tā jums netiks, — ja jau jūsu prezidents neciena citu cilvēku brīvību, kas var būt labi jums pašiem?

Tas bija šausmīgi — lasīt avīzes, skatīties televīziju un saprast, kā viņu te pie mums muļķo un cik viņš bija priecīgs, ka viņu muļķo. Rādīja visus Nijazova marmorus un zeltījumus, stāstīja, ka nu jau ir demokrātija un brīvība, — un jūsējais izlikās, ka notic, un tā arī visai pasaulei apliecināja, ka patiesībā pie mums viss esot kārtībā. Interesanti, kā viņš attaisnojās tur pie jums, mājās? Kāds viņam to vismaz paprasīja?

Jā, turkmēņiem iet slikti, viņi dzīvo nebrīvībā, bet te ir Āzija, te cilvēki nekad neko citu nav redzējuši, viņi ir tumsonīgi un neizglītoti, viņi dzīvo uz sava paklāja un pie sava kamieļa. Bet jūs - eiropieši? Zini, man tavā vietā būtu kauns par savu valsti, kas varbūt pati domā, ka ir brīva, bet neciena un nerūpējas par citu cilvēku brīvību. Jūs tur visi esat tādi liekuļi? Zini, kā tādiem sanāk? Daudz, daudz zīļu rokā, pilnas netīras saujas zīļu. Bet mednis tā arī paliek kokā. Un pēc kāda laika nav arī zīļu. Nekā nav - tāpat kā mums. Un paši vien vainīgi.

Citāts no «Brīvības grāmatas», 248.-249. lpp., kādas turkmēnietes pēdējā vēstule Lapsam. Likās ilustrējoša, dēļ kā arī nolēmu padalīties.
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:May 12th, 2009 - 05:45 am
(Link)
Hm. Cilvēks, kurš pats nezina, kas ir brīvība ("te cilvēki nekad neko citu nav redzējuši") māca, kā būt brīvam.

Es, piemēram, esmu mācījis lietas, no kurām pats neko nerubīju, bet man vismaz par to bija neērti.
From:[info]eermaniitis
Date:May 12th, 2009 - 08:54 am
(Link)
vot tam kurš šos vārdus uzlicis uz papīra un izplata tālāk vajadzētu pa priekšu izskaidrot, kas šos vārdus saka

un vārdā brīvība ir būtiskas atšķirības, ja to saka amerikānis vai holandietis un vai to saka islāmists

turkmēnija ir musulmaņu zeme un īstens īstenticīgais par brīvību sauc tikai un vienīgi ticību un dzīvošanu korānā aka šariatā - ja turkmēnijā nav šariata, īstens ticīgais jūtas apspiests!
Pēc noklusēšanas visus savu valstu galvas šamie nekā savādāk nelamā kā faraons - un tas islāmā ir nākošais labākais lamuvārds pēc iblisa vai šaitāna - par to var ēģiptē arī cietumā nomirt par piemēru, ja nenosit ar nūjām līdz cietumam.

nav tik prasti, nav tik prasti es saku!
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:May 12th, 2009 - 09:47 am
(Link)
kas saka? Turkmēniete.
From:[info]eermaniitis
Date:May 12th, 2009 - 10:09 am
(Link)
tas tu saki ka turkmēniete, domājams aiz savas zināšanas, a prosta turkmēniete ņe bivajet - aš tici man! īpaši gadījumos, ja valdošā reliģija ir islāms!
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:May 12th, 2009 - 12:15 pm
(Link)
Nav tik prasti, jā, tak palasot grāmatiņu rodas ohujs par to, kas tai valstī notiek un to, ko par notiekošo vienkāršā tauta domā.
From:[info]eermaniitis
Date:May 12th, 2009 - 01:31 pm
(Link)
es par to kas notiek esmu dzirdējis tīri sadzīviskā plāksnē - nu cilvēku attiecībās, ne tieši par turkmēniju, bet vispār vidusāziju

man radās viedoklis, ka tas ohujs tur vispārpieņemta rutīna un atbilstoši tas kas notiek augšējos sabiedrības slāņos tikai atblāzma tam, kāda vispār tur sociālā situācija ... bet mans priekštats var būt maldīgs, jo balstīts tikai uz atstāstiem