|
[Feb. 8th, 2009|03:55 pm] |
[ | mood |
| | nevar saprast | ] |
[ | music |
| | n/a | ] | Ot atminos, ka pirms kāda laika te ierunājos par to, ka par vienu no svarīgākajiem modernās zinātnes uzdevumiem būtu jākļūst zivju izaudzēšanai bez asakām.
Taču šodien, pabazarējot ar Pērkonu, piepeši sapratu, ka nē, arī tā ir lieka pasaules dižāko prātu potenciāla izšķiešana.
Tiem zinātniekiem būtu jāķeras pie štelles, kas viņiem ļautu audzēt gaļu. Vienkārši gaļu, bez smadzenēm, bez iekšām, OK, tās protams nāktos nodrošināt normālai un veselīgai gaļas attīstībai, taču tīri mākslīgas un daudzkārtlietojamas. Vārdsakot — vienkārši audzēt dažādu sugu gaļu. Un tik cik sagribētos kādu zoss aknu vai pērtiķa smadzeni — tik, protams, vajadzīgo lopiņu nokautu, taču ikdienā būtu pieejami jelkādas sugas steiki bez kauliem, bez ķidām, bez asakām, un, kas pats svarīgākais, visi morālie veģetārieši™ varētu iet dirst. |
|
|
Comments: |
| From: | zupcis |
Date: | February 8th, 2009 - 05:03 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nākamais solis varētu būt tāds, ka audzē gaļu jau pagatavotu. Nu piemēram izaudzēt nedaudz asiņainu steiku, vai ļuļa kebabu.
Nez kāpēc šķiet, ka tas ir atrisināms jautājums. Varbūt ne tuvākajā desmitgadē, bet atrisināms.
| From: | mamuts |
Date: | February 8th, 2009 - 07:43 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Iegūsti cilmes šūnas, ieprogrammē ģenētiskajā kodā, kādas šūnas gribi un audzē svilpodams. No cilmes šūnām var iegūt jebkādus audus... tik vien bēdas, ka ne uzreiz.
From: | falcon |
Date: | February 8th, 2009 - 09:32 pm |
---|
| | | (Link) |
|
galvenais to formu uzģenerē tā, lai smuki saspraužās uz iesma, un vienā porcijā nav vairāk kā septiņi simti gramu, cik spēj notiesāt vidējais šašliku ēdājs.
to jau audzē no sojas. pagaidām nav pārāk garšīgi. | |