Lācītis numur divi - Par iespējamo un ticamo [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

Par iespējamo un ticamo [Apr. 23rd, 2008|10:21 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Ot vajag taču...]
[music |R.E.M. / Walk Unafraid]

Ir pasaulē lietas, kuras mēs, protams, pieļaujam, taču neizskatām kā iespējamas dēļ spēcīgi pazemināta varbūtības koeficienta. Nu tur, piemēram — uzzināt, ka Viljams Geitss ir salīdzinoši tuvs asinsradinieks, saņemt zvanu no NASA, ka esi laimējis lidojumu kosmosā, nu vai, teiksim, Nigērijas prezidenta brāļadēls tik tiešām ieskaita kontā astoņus miljardus dolāru, no kuriem atstāj 10% par pakalpojumu.

Taču teikšu atklāti — augstāk uzskaitītais līdz pat šodienai šķita ticamāks, nekā vienkārši braucot uz skolu pavisam parastā 9. tramvajā, ierasti dzenot bazaru par ikdienišķām lietām, piepeši saņemt no blakus stāvoša meitieša jautājumu skaidrā latvju mēlē "Es atvainojos, jūs būtu Prāgā dzīvojoši latvieši?".

Dzīvojot Čehijā jau 4 gadus, tiesa gan Brno. Kazi, būs pie izdevības jāsaskandina.

linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:April 24th, 2008 - 01:48 am
(Link)
ai nu tas tak nekas sevišķs, ne. Man liekas, kaut kas šāds gadās katram, jo latvieši ir nadzīgi viens otram uzskriet gan ledājos, gan tuksnešos.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 24th, 2008 - 01:51 am
(Link)
Nez, pēdējais atgadījums bija vēl viencipara skaitļu vecumā, kad Ermitāžā satikām manu klavierskolotāju. Man līdz šim šķita, ka iespējamība ir mīnusos, jo īpaši ārpus eiliēnu spietošanas vietām.
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:April 24th, 2008 - 02:27 am
(Link)
ir ir, visādas kuriōzas tikšanās bijušas.. kur tik ne. Vispār, neatceros pēc kāda notikuma, nospriedu, ka nav droši staigāt pa ielām nekurienē un skaļi komentēt redzamo latviski - noteikti atrodas kāds, kas pienāk klāt un saka: 'Jā, es arī tā domāju' :)
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 24th, 2008 - 02:37 am
(Link)
Hehe, nu vecrīgā tūristam uzrauties — par to es kreņķi neķeru un brīnos, kā vēl nav izdevies. Bet tak ne jau vietējam trimdiniekam kaut kādā Žižkovas maršrutā ;)
[User Picture]
From:[info]kaplacis
Date:April 24th, 2008 - 01:53 am
(Link)
aha, viņi ir visur
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:April 24th, 2008 - 02:25 am
(Link)
nu visur varbūt nē, es joprojām neesmu atradusi nevienu latvieti, kas būtu bijis Surinamā pēdējo 10 gadu laikā un man varētu pastāstīt latviski, kā dabūt turienes vīzu (nemaz nerunājot par to, ka 80% aptaujāto sākumā domā, ka S. ir Āfrikas valsts).
From:[info]atis
Date:April 24th, 2008 - 02:20 am
(Link)
Kad Prāgā dzīvoju, tad vienā un tajā pašā pārtikas veikalā dejvicē ar pāris nedēļu atstarpi satiku divas dažādas turpat netālu dzīvojošas latviešu ģimenes :) tāds sīkums, bet patīkami
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 24th, 2008 - 02:23 am
(Link)
Dejvice, dies'pas', ar ko tu biji nogrēkojies? ;) Bet šitas ir cool, es joprojām nespēju sev izskaidrot, kā var sagadīties iekāpt vienā tramvajā, vienā laikā, pa vienām durvīm, pie kam ar cilvēku, kurš pat nedzīvo pašā Prāgā.
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:April 24th, 2008 - 02:28 am
(Link)
a kas Dejvicei vainītes? :) tās 4 dienas, ko mitinājos reiz Prahā, kā reiz tur dzivoju, kautkādā privātmāju rajoniņā bija noslēpies hostelītis, liekas - Cukrevarņickas iela vai kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 24th, 2008 - 02:39 am
(Link)
Nu — vietējie, kam ir iespēja izvēlēties kur dzīvot, izvairās, ibo riktīgs krievtautiešu getto. ;) Bet īslaicīgi jau pH, es reizes 5 esmu viesnīcā ellē ratā Hloubetinā palicis, stresu neķerdams.
From:[info]atis
Date:April 24th, 2008 - 02:34 am
(Link)
nav jau tik traki tur :) bet mācījos universitātē un kopmītnes bija normālas, lai neteiktu, ka ekselentas. alus kopmītnēs krogā 10 kronas...tad (laikam 2003- 2004. gada vidum) gan kronas vērtīgākas bija.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 24th, 2008 - 02:41 am
(Link)
Da izklausās ticami; pie Poļa viesnīcas "bārā" pa 20 korūnām vēljoprojām alutiņš iet. Un šis neir nekāds samarietis.

BTW, kronas kurss pret eiro, scuka, neatlaidīgi kāpj, kas nozīmē, ka mēs, latos pelnot, saņemam aizvien mazāk :/
[User Picture]
From:[info]halina
Date:April 24th, 2008 - 12:41 pm
(Link)
'Nigērijas prezidenta brāļadēls tik tiešām ieskaita kontā astoņus miljardus dolāru, no kuriem atstāj 10% par pakalpojumu.'
A sitas izklausas pec kautkur dzirdeta stasta. Lidzigus piedavajumus var sanjemt uz e-pastu :)