Likantropiskās · piezīmes

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Jautājumā par dažādu savas personības vai pasaules būšanu aspektu pieņemšanu... Plaši izmantots vārds. Līdzko esi ar kaut ko konfliktā vai nesapratnē - pieņem, pieņem. Nu, man tas "pieņem" nozīmē "izprast un atzīt par labu esam tādu, kāds nu tas kaut kas ir". Bet ja vien tie ieteikumi ar to pieņemšanu beigtos - tak nekā, pieņemto vajagot transformēt. Par kaut ko labāku. Gaišāku, protams. Nu kāda tad tur pieņemšana sanāk, ja nespēj pieņemt, ka esi, kas esi (NB! Ar samierināšanos nejaukt! ) un cītīgi centies to no sevis izvarot, mēģinot izmainīt vai vienkārši aizstāt ar ko citu, kopējam labumam pieņemamāku? Tas jau tāpat kā katoļu misē sist sev pie krūts un mantrot "esmu grēkojis, esmu grēkojis, kungs, esmu grēkojis!" īsti pat nesaprotot - kādi tad tie grēki bijuši un no kā īsti jāatsakās. Apžēliņ. Starp garīgi apņēmīgajiem reizēm nākas sastapt visnepieņemošākos ļaudis.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On 8. Oktobris 2012, 12:51, [info]adinkra commented:
Manaa izpratnee arii pienjemt noziimee necepties par kko. Tas nav gluzhi samierinaaties, jo samierinaaties ir pofig. Un mainiit var, ja veelas, tikai pie taa jaastraadaa un aatri arii tas nenotiek. Varbuut kko var arii aatri, ja ir gana jaudiiga motivaacija.
* * *
[User Picture]
On 8. Oktobris 2012, 21:17, [info]klusums commented:
Mazliet aktuāls temats. Mana pieņemšanas izpratne - būt mierā ar [to, kas nu līdz šim nebija pieņemts] un tad ir miers un viss. :) Kaut gan gribas jau bieži vien kaut ko pieņemt tik dēļ tā, lai pārveidotu.
* * *
[User Picture]
On 11. Oktobris 2012, 02:22, [info]peleejums commented:
Vienkārši pieņemt, tā jau būs stagnācija.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry