Zero tolerance - Echhh dzīve lieliskā! [entries|archive|friends|userinfo]
Vikings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| :: Bildes :: Iepukstēt :: adm :: Komentāri :: Dienas padoms :: ]

Echhh dzīve lieliskā! [23. Aug 2011|22:54]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tikko uzcepu mežacūķa sivēna kāju, pusi noēdu. Vienvārdsakot recepte:

Mežacūkas kāja - 1gb
Kartupeļi - 10 gb
Eļļa - 100 gr.
Ķiploki - divas palielas galviņas
Dilles, timiāns, hmeli-suneli, svan-maruli (saukts par Svanetijas sāli), kadiķogas kaltētas, 6-7 lauru lapas.
pudele pussausa sarkanvīna, divas glāzes viskija (~ 150 grami)
Kartupeļus nomizojam, sagriežam daiviņās, iedzeram malku viskija.
Cūķa stilbu apraujam uz karstas pannas ar nelielu daudzumu eļļas no abām pusēm, iedzeram malku viskija. Sabakstam ķiplokus iekš cūķa, iedzeram viskiju. Ieslēdzam cepeškrāsni, pagaidam kamēr uzkarst. Ielejam visīti un iedzeram. Liekam cūķi uz pannas, salaistam ar eļļu un sākam cept. Iešaujam visīti un ejam uzpīpēt. Paskatamies uz debesīm, uz pulksteni, iešaujam visīti un pēc pirmajām 20 min apgriežam kāju uz otru pusi, salaistam ar suliņu. Turpinam cept. Domīgi aplūkojam viskiju, iedzeram.
Ik pa divdesmit minūtēm apgriežam kāju, salaistam ar sulu. Pēc stundas cepiena iedzeram visīti, salejam ar vīnu cūkas kāju, iešaujam krāsnī, pagaidam 10 min., saberam kartupeļus uz pannas apkārt kājai, kāju apberam ar pusi no garšvielām. Cepam tālāk. Iedzeram viskiju. Pēc pusstundas apgriežam kāju vēlreiz, saberam atlikušās garšvielas. Izdzeram viskiju, aizrijamies ar siekalām, bet ciešamies. Pēc kopējā laika pagājušas 2:20 min un saliekam šķīvjus un dakšiņas un beidzam cept, saliekam porcijas, paēdam un stenam. Izdzeram atlikušo puspudeli vīna. Sarakstam visu šito iekš cibas un esam baisi lepni par sevi.
Tā lūk!
Linkierakstīties līkumā

Comments:
[User Picture]
From:[info]zin
Date:23. Augusts 2011 - 23:20
(Link)
... aizrijamies ar siekalām ... iedzeram malku tējas. domīgi vērojam pulksteni, kams rāda laiku, kurā dāmām vairs nepieklājas sapņot par svešām kājām. sevišķi cūku.
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:23. Augusts 2011 - 23:40
(Link)
Hhhhh.. :) Vēl jau nedaudz ir. Tikai vīna vairs nav
[User Picture]
From:[info]mako
Date:23. Augusts 2011 - 23:45
(Link)
Kā var 150 gramus 7 (septiņas) reizes iedzert? Pa 20 gramiem malkā?
Kaut kāda tev mazrīklīte :)
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:24. Augusts 2011 - 00:09
(Link)
Es protu izgaršot, jampampiņ! :) Dzēriens nav jālok kā tādam seskam, bet jāizgaršo! :)
[User Picture]
From:[info]mako
Date:24. Augusts 2011 - 00:14
(Link)
Feinšmekers...
Vecums nenāk viens, aha...
From:[info]unpy
Date:24. Augusts 2011 - 00:16
(Link)
Te es gan saknē nepiekrītu, jālok ir, bet piekrītu tam, ka dzert pa 20g reizi nav nekas neparasts gan. Pat pašam ir sanācis. Ļoti reti, bet tomēr.
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:24. Augusts 2011 - 01:27
(Link)
eh
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:24. Augusts 2011 - 01:41
(Link)
eh jo kas?
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:24. Augusts 2011 - 02:05
(Link)
un saliekam šķīvjus un dakšiņas un beidzam cept, saliekam porcijas, paēdam un stenam. :)
From:[info]dzeina
Date:24. Augusts 2011 - 08:40
(Link)
brīnos, kā tu vari dzert un ēst vienlaicīgi. Man vienmēr, ja gatavošanas laikā esmu pieķērusies pie vīna pudeles, vakariņas apēd citi, jo apetītes ta' vairs nav :)