Vīpsnas Kakts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Februāris 4., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:10
Mani māc aizdomas, ka lēmums par 1.un 2.klasnieku sūtīšanu uz skolu ir galvenokārt ekonomisks.
Tieši mazo bērnu vecākiem ir jāmaksā slimības lapas par sēdēšanu mājās, lai mācītu bērnus. Un tas nav nekāds dīkstāves pabalsts, kam ir griesti. Un, ja 1.un 2.klasēs mācās 40tk bērni, tad ir diezgan labi saprotams, ka tas ir dārgi.
Bet tieši šobrīd! Kad saslimstības rādītāji tikai nedaudz stabilizējušies, bet joprojām ir krietni sliktāki (par piektdaļu!) kā decembra vidū, kad tika noteikts, ka mazajām klasēm jābūt cikturtie kvadrātmetri uz bērnu, tādējādi samazinot kontaktpersonu skaitu.
Šobrīd ir īstais brīdis, lai atkal 30 bērnus sabāztu pilnās klasēs, uzkabinot viņiem uz sejām maskas. Man nav nekas pret maskām, šajā vienādojumā tas nav pats vājākais punkts.
Mana skola paziņoja, ka distancēšanās būs starp klasēm, bet bērni būs visi kopā.
Un pēc dienu ilgām pārdomām (un histēriska meila no skolas direktores "ja gribat saviem bērniem nodrošināt izglītību ģimenē, jums jāiesūta iesniegums 4.janv līdz 10:00!!! Iesniegumā jābūt pamatojumam!!!") es nolēmu pirmklasnieku uz skolu nelaist.

Un tagad notiek tā. Skola iesniegs man mēneša laikā sasniedzamos rezultātus. Un pēc mēneša bērnam būs pārbaudes darbs, kurā būs jāpierāda sasniegtais. Un jāuzrāda portfolio, kurā salikti zīmēšanas darbi utml. Un tas, kas pa vidu - tas pilnībā vecāka ziņā. No skolas nevarēs saņemt plānu, materiālus or smth. Skolotājai vaicāju: "Un tad, kad jūs gatavojaties stundai un drukājat darbalapas vai citus materiālus, jūs vienkārši manu bērnu svītrojat no saraksta, jo tas tagad būs manā ziņā?". Pēc klusuma pauzes skolotāja saka, ka LAIKAM tomēr var kaut ko Kārlim atlikt maliņā. Viņa man saka - bet jūs saprotiet, es nevaru strādāt dubultā!
Es saprotu.

Nezinu, kā citās skolās, bet mūsu skolā attālinātās mācības pēdējās divas nedēļas bija vnk izsmiekls. Iedalīja vēl vienu mūžvecu uzdevumu krājumu un aptuveni 20 sakopētas darba lapas. Nevienas online nodarbības. Vienreiz sporta skolotāja atsūtīja linku uz tavaklase.lv sporta nodarbību, ko manējie puišeļi ar sajūsmu izlēkāja līdzi. Kopumā mans pirmklasnieks mācībām dienā veltīja no pusstundas līdz max divām (kad pusstundu palēkā tavaklase sportiņā). Gatavo darbu foto jānofotografē un jāaizsūta skolotājai, un skolotājas atgriezeniskā saite - īkšķa emodži vai "lieliski, dienas darbiņi pabeigti!".
Angļu valodā skolotāja atsūta linku uz youtube dziesmiņu par kādu burtu, un ir no grāmatas izkopēta darbalapa "trace the letter" un "find letter and color it". Pusotra minūte noskatīties dziesmiņu un pusotra minūte pārvilkt burtiņus.
Sociālo zinību divu nedēļu darbiņš - iemācīties pareizā secībā nosaukt mēnešus un nedēļas dienas!

Kad es skolotājai vaicāju, kāpēc dod tik maz, tik elementāri, tad man atbildēja, ka jādod darbi tā, lai visi var izpildīt.

Un tagad direktore baida, ka nekas TĀDS kā pēdējās nedēļas nebūs. Smiekli nāk.
Tagad tā būs jūsu atbildība! Iesniegumā apstipriniet, ka saprotat, ka tā ir jūsu atbildība!
Interesanti, kad ir bijis savādāk?

(7 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]fleur
Date:4. Februāris 2021 - 17:27
(Link)
Man arī mega dziļas pārdomas, tikko izveidojās sistēma, kā strādājam attālināti (mums katru dienu bija online stundas), atkal uz skolu? Mums gan skola atsūtija aptauju, kuri plānotu atstāt mājās, un ja būšot gana gribētāju, plānos kā to nodrošināt, nezinu gan ko tas nozīmē. Domāju,nezin arī paši. Slodze tiešām ir niecīga, kamēr bij brīvlaiks, es liku daudz vairāk rēķināt, rakstīt un lasīt.
Sajūta, ka viss ir slikti un paliek tikai sliktāk.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:4. Februāris 2021 - 17:32
(Link)
ja 70% nolemj par labu attālinātajām mācībām, skolai tās klasei jānodrošina.
šuplinska vakar preses konferencē teica, ka viens no argumentiem, kāpēc laist mazos skolā, ir tas, ka 1,-6.kl attālināti var apgūt 30 vai 50% vielas. Man gan tikai jautājums - kāpēc tad nedod vairāk?
[User Picture]
From:[info]ratatoska
Date:4. Februāris 2021 - 17:48
(Link)
Bet tieši šobrīd vēl nenotiek nekā. Tieši šobrīd lemj, vai to darīt, jo valdība ir paziņojusi, ka tas ir pārāk riskanti. Ja vakar skolā bija attālināta sapulce par to, kā mums 1. un 2. klases izvietot pa skolu, lai nav saskarsmes un ir prasītie kvadrātmetri, tad šodien bija sapulce par to, kā darīt, ja šodien pieņems, ka tomēr bērni uz skolu neies. Tā ka vēl nesatraucies, visticamāk, uz skolu pagaidām neies neviens.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:4. Februāris 2021 - 18:21
(Link)
Mūsu direktore neklausījās manus iebildumus, ka vēl nav bijusi MK sēde, iesniegumu vajag jau šodien, līdz 10:00 :D
[User Picture]
From:[info]sw
Date:4. Februāris 2021 - 18:28
(Link)
Ai, cik tas būtu labi! Paldies par info. Kad lasīju par IZM lēmumu laist visus mazosklātienē, man pirmā doma bija, are you out of your f-n mind?!
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:4. Februāris 2021 - 19:07
(Link)
Ceru, ka tev taisnība!
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:5. Februāris 2021 - 09:47
(Link)
Jā, nu tādos juku laikos katrs susliks, es atvainojos, var sajusties kā galvenais agronoms, un strebt varu pilnām mutēm. :((

> Go to Top
Sviesta Ciba