Vīpsnas Kakts - čīsktu

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Septembris 11., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:23 - čīsktu
Vēl nav pagājušas divas septembra nedēļas, man vispār ir sajūta, ka es neko nevaru paspēt. Vīrs uz sl.lapas, dzīvo pa mājām (viņam pašās augusta beigās uztaisīja plaukstai operāciju - no big deal really, bet nu labā plaukstas lietošana ir ierobežota - it kā ar mašīnu brauc, bet traukus gan nemazgā).
Nopietni, visu dienu kaut ko steidzu - bērnus piecelt, brokastis bērniem, vīrs ved vienu bērnu uz dārziņu, es - otru. Tad mums ar vīru brokastis, tad mesties darbos, knapi ko iesāc (4h), jau jātaisa pusdienas, jāmazgā trauki, vienam bērnam pakaļ, otram. Paēdināt bērnus, jau atkal trauku kaudze (šajās mājās ļoti trūkst trauķenes, šņuk). Tad vēl pāris stundas pastrādāt, kamēr bērni savā vaļā, tad kāds nieks vakariņās, un še tev - vakars klāt! Un vēl nemaz nav sākušies pulciņi! Aaaaa, un peldēšana (peldēšana vien noņem no mana darba laika (vai miega) vismaz 5h nedēļā)!
Mans pirmklasnieks šonedēļ dabūja pirmās iesnas. Gan jau uz stresa pamata, bet varbūt tas saistīts ar to, ka viņš tomēr ir sīks knariņš, kas nemāk pieņemt smart decisions par to, kā (piemēram) jāģērbjas sportā. Ja es viņam sportam iepakoju garo sporta tērpu, bet atnākot mājās saņurcīts ir tikai krekls un bikses, bet jaka tikpat glauni salocīta kā tad, kad es viņu tai maisā ieliku - nu tad man ir skaidrs, ka šis sportā +12 grādos dieba t-kreklā (un nemaz nešaubos, pats pilnīgi par to sajūsmā). Nu un ko - dēļ tām iesnām viņš, protams, tagad dzīvo pa māju - ar visām no tā izrietošajām sekām. Arghh! Vienīgā laime, ka mūsu ģ.ā. neliek taisīt covid testu pie katrām iesnām.
Man taču ir elllastīgs darba laiks, es pati sev priekšniece, bet kā lai atrod tās 8h dienā, lai mierīgi pastrādātu? Nav ne jausmas.

(8 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:11. Septembris 2020 - 18:08
(Link)
Tas ir reāls fake news, ka ar elastīgo darbalaiku var paspēt vairāk apdarīt ikdienas lietas, nekā nebija, sēžot mājās vēl mazāk gribas ar to ņemties un katrs izgājiens ārpus atņem enerģiju uz vēl labu laiku. Vismaz man tā. Ja kaut kur jābrauc un vēl pa ceļam visādas lietas jāizdara, tad ir kaut kā vieglāk.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:11. Septembris 2020 - 20:34
(Link)
bet es reāli noņemu cepuri to dāmu priekšā, kas var apvienot pilnas slodzes darbu ar maziem bērniem, to grafikiem, izvadāšanu pa pulciņiem, ģimenes ēdināšanu un vēl mājas šrubēšanu.
nu nopietni - pirmklasniekam pagarinātās dienas grupa ir līdz 16iem. kā tieši iespējams to paveikt? jāalgo kāds cilvēks bērnu izņemšanai un atvešanai mājās?
es sāku apsvērt iespēju ieviest apkopēju, jo mājas tīrīšana šajā visā ir ar mazāko prioritāti, bet kaitina arī.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:11. Septembris 2020 - 21:00
(Link)
Nav ne jausmas, kā viņas to panāk. Man te cilvēki straglo nestrādājot vispār (tas šobrīd tā sanācis, bet nu māmiņa kopš otrā bērna nestrādā, tāpat iet grūti)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:11. Septembris 2020 - 19:33
(Link)
Trauķeni ieviest nevar? Tas reāli atvieglo virtuves lietas, plus bērni paši var ielikt/izņemt. Un vēl laiku var iegūt ar ēdienreižu plānošanu, taisot daudz un tad saldējot/pasniedzot pārmaiņus. Piekrītu, ka mājās, ja nav pilnīgas vienatnes, grūti tās 8h savākt, ja vēl ēst jātaisa, tad pavisam skābi.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:11. Septembris 2020 - 20:28
(Link)
ir viens skapītis, ko teorētiski varētu ziedot šim mērķim, bet tas skapītis ir diezgan crutial, kur nobāzt mantas/traukus. bet es būtu gatava to ziedot, ja vien nebūtu čakars ar to, ka vajag galdnieku, lai tas skapīša durvis pārtaisītu utt.
[User Picture]
From:[info]auksts_entelekt
Date:11. Septembris 2020 - 21:40
(Link)
šādā situācijā es būtu gatava ziedot mazo pirkstiņu, ne tikai vienu skapīti!:)
Man kauns teikt, bet esmu tik tālu izlaista, ka uzstādīju vīram ultimātu un tiku pie i robota, kas ne tikai sūc, bet arī grīdu mazgā!Tas ir tāds atvieglojums un laika ietaupījums! Jūtos kā plantators, kura pakļautībā vergs:)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:12. Septembris 2020 - 10:09
(Link)
Var jau arī vienkārši izmest skapīti un ielikt standalone trauku mašīnu. Un jāpārskata viss iekārtojums, kur kas ir salikts un vai var kaut ko optimizēt (es pašlaik, spēlējot dzīvokļa pārkārtošanas tetri, veiksmīgi esmu daudz ko padarījusi kompaktāku).

Bet vispār Tavā gadījumā noderētu apkopēja u.c. veida darbu outsourcings; tā kā Tu pati organizē savu darbu, vari labi izrēķināt, cik stundas pavadi mājas šrubēšanā, cik daudz varētu nopelnīt pa to laiku strādājot, un cik izmaksātu apkopēja. Un plus jūsu ģimenes specifika - ja vīrs pārsvarā ir prom un nevar piedalīties mājas darbos (toties nav arī jābaro :)) tad no viņa pienesuma ģimenes budžetā kaut kas ir jānovirza mājas soļa atvieglošanai, tas būtu tikai loģiski.

Grīdas robots ir labi, ja to atļauj iekārtojums; man ir par daudz mēbeļu šim nolūkam, bet tas, ko visvairāk atvieglo apkopēja, ir vannasistabas un virtuves virsmu pamatīgā tīrīšana, to vispār varu nedarīt; grīdu izsūcu pati reizi, max 2x nedēļā, ja ir piebradāts līdz kaitinošam līmenim.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:12. Septembris 2020 - 11:49
(Link)
virtuve ir iebūvētā, attiecīgi tas "skapītis" ir vnk viena divveramā daļa. Nu un vajag sadabūt to pašu meistaru, kas šo brīnumu veidoja, lai pielāgotu trauķenei. Attiecīgi čakarīgi.
grīdas robots ir (bez mazgāšanas gan), bet ar to vien nepietiek :(

> Go to Top
Sviesta Ciba