Vīpsnas Kakts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Janvāris 21., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:24
Tas, ka esmu grūti pārspējama vējgrābsle, pierādās katru dienu.
Brīnos, kā man darbā izdodas kautkā savākties un vislaik neievārīt ziepes.
Jo ikdienā..
(nopūta)
Vobšem stāsts ir par to, ka es šonedēļ netīšām (jā, praktiski netīšām) uzzināju, ka mans pirms 12 gadiem pirktais dzīvoklis nav iereģistrēts zemesgrāmatā. Vobšem es tam skaitos īpašniece, bet ne pavisam (par to pārbīli, ko man šī informācija ieviesa, par to es nemaz nestāstīšu).
Bet tagad vismaz skaidrs, kā šito lietu nokārtot (pēc 12 gadiem, būtu tā kā laiks, ne?), man tagad ir zināma shēma – kas iekļauj daudz birokrātijas, klauvēšanas pie kabinetiem un tā. Aknuja, un naudas izdošanas arī. Bet nu, kas jādara, tas jādara.
Jāsāk ar nampārvaldi, kurā man vajag dabūt izziņu, ka neesmu ļaunprātīga rēķinu nemaksātāja.
Vispirms (ļoti saprātīgi) dabūju zināt, kur man jāiet, pie kāda kabineta jāklauvē, kas jāņem līdzi nutā.
Tāpēc vakar apņēmības pilna dodos uz nampārvaldi, tur pieņemšana. Stāvu rindā, esmu lieciniece, kā tantuki pastāv par savu vietu uz pasaules gandrīz līdz rokassomiņu vicināšanai (Ja stojala! Ņet, žeņščina, ja vas ņebudu propuskaķ! Ja zaņimala očereģ, eto že vse viģeļi!). Vobšem pēc brīnišķīgām 45 minūtēm es tiku pie uzskaitvedes.
Un ko es dabūju zināt?
Ka kautkādu reformu ietvaros mana ielas puse (nepāra numuri) vairs neskaitās pie tās nampārvaldes, bet gan citas. Vobšem forši, ka es atprasījos no darba, forši, ka izstāvēju rindu, bet rinda bija nepareizā. Grāmatvede mani vismaz apbalvo ar līdzjūtīgu skatienu un mierina, ka vispār jau man to izziņu tāpat neviens vēl nevarēšot parakstīt, jo uzņēmumā nav nevienas paraksttiesīgas personas. Un sen jau? – prasu. Divas nedēļas, viņa man atbild.
Ho-ho-ho, es pie sevis nodomāju, pogāju ciet mēteli un gāju ārā, kur vesels bars tantuku apsveica mani ar smaidiem, jo „Tak skoro!”
Nu ko, pirmdien nākamā pieņemšana citā nampārvaldē.

(9 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]krii
Date:21. Janvāris 2011 - 12:01
(Link)
Bet Tev patiešām, patiešām to izziņu vajag? To Tev ZG Atbildīgā Amatpersona teica?
Es izgāšgad dabūju to nostiprinājumu bez kādām izziņām, aizgāju ar darījumu apliecinošiem dokumentiem un naudas žūksni (cikturtie % no kadastra vērtības), un nodarīju to lietu.
Man gan bija tikai nepilns gads apritējis kopš darījuma (manā gadījumā - dāvinājuma, nevis pirkuma) noslēgšanas, bet vai tas būtu iemesls?
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:21. Janvāris 2011 - 13:52
(Link)
jājā. man ir tā, ka darījuma brīdī (kā izrādās) māja nav bijusi nodota privatizācijai. un to brīdi, kad nodota, esmu palaidusi garām (darījuma brīdī man bija 18 gadi, kādstur brīnums, haha)
tāpēc man vēl ir privatizācijas komisija pa vidu.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:21. Janvāris 2011 - 16:26
(Link)
Mja, nelāgi!:(
Nu, lai Tev izturība un spēks!
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:21. Janvāris 2011 - 12:54
(Link)
zemesgrāmata ir mana otrā nemīļākā iestāde pēc vida. tādu bardaku!!!!

vēlu veiksmi un līdzjūtu!
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:21. Janvāris 2011 - 13:53
(Link)
paldies :)
From:[info]diana
Date:21. Janvāris 2011 - 17:09
(Link)
Nu gluži manas domas, tikai ne tik daudz bardaka, kā izputināšanas dēļ, ne par ko visā mūžā neesmu tādus simtu simtus atdevusi kā par to zemesgrāmatas lapeli.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:21. Janvāris 2011 - 17:33
(Link)
mums naudas ziņā nebija baigi traki [lai gan, protams, bija joki, kad piesūtīja rēķinu ar soda procentiem, bet parasto rēķinu laikā ta pirms tam nepiesūtīja!!], bet visvairāk palika atmiņā, ka viņi paši nezināja, pie kā tagad jāiet un futbolēja mūs no viena rīgas gala uz otru.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:21. Janvāris 2011 - 13:35
(Link)
Vot, šitas jautājums man patiesībā arī ir aktuāls, jo mūsu miteklis nav līdz galam privatizēts. Laikam tad ar jāsāk ar namu pārvaldi...
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:21. Janvāris 2011 - 13:53
(Link)
tev moš ar vajag vispirms piezvanīt/pavaicāt, kasturīsti?

> Go to Top
Sviesta Ciba