Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[20. Feb 2009|08:10]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar uznāca iedvesma, uzcepu picu!



Tas, kas picai virsū, tas varbūt šajā gadījumā nebija tik būtiski, man svarīgāk likās izmēģināt pašam uztaisīt picas mīklu. Un man izdevās. Picas pamatne izdevās ne tik vien mīksta, pufīga un garšīga, tā bija krietni garšīgāka par tām, ko man ir nācies ēst picērijās.

Es darīju tā. No Intrenetā atrastajām receptēm savā galvā izvilku kaut kādu vidējo un ņēmu 2 krūzes miltu (ar kaudzi). Miltus izliku uz galda kaudzītē. Ņēmu vienu krūzi silta ūdens, kurā izšķīdināju 15-20 gramus rauga un tējkaroti cukura. Miltos uztaisīju iedobi un ielēju ēdamkaroti eļļas un sāku liet iekšā iepriekš iegūto raugūdeni. Tā bija kļūda. Viss pārgāja pāri malām uz izlija pa visu galdu un daļa arī nolija zemē (tātad paliek nepilna krūze ūdens!). Nācās mīcīt mīklu pa visu galdu vācot salijušo raugūdeni. Nākreiz mīcīšu bļodā. Principā var piešauties arī mīcīt uz galda, kā to dara īstie profi, bet nu pirmajā reizē var nesanākt, jo tomēr mīklā ir daudz ūdens un salīdzinoši maz miltu. Kad mīklu izmīcīju tā bija lipīga. Lipa pie rokām. Tas nekas, apviļāju miltos un liku uz stundu siltumā uzbriest. Kad mīkla bija parūgusi, tad mīcīju to vēl. Šoreiz stipri un ar spēku. Dauzīju pret galdu un mīcīju. Neieguvu tieši tādu konsistenci, kā redz picu meistariem, kas mētā picas pa gaisu, bet uz to pusi bija. Jo vairāk mīca, jo vairāk pietuvinās šādai vijīgai mīkstai un pie rokām nelīpošai konsistencei. Pēc 20 minūtēm man apnika mīcīt un es mīklu ar rokām un nedaudz arī ar pudeli rullējot, izveidoju picas formā.

Izveidoju divas nelielas picas. Saliku virsū standarta lietas, kas bija mājās - tomāti, desa, siers, ketčups, marinēts gurķis, kaltēti zaļumi. Bet nu, šeit katrs var rīkoties pēc savas gaumes un gastranomiskās izvirtības pakāpes. Cepu maksimālajā karstumā. Izcepās ātri.

Nākamreiz gan, kad pats taisīšu picas mīklu, tad taisīšu lielāku apjomu, jo tāda mazumiņa dēļ rokas smērēt tomēr baigā ķēpa.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:20. Februāris 2009 - 14:36
(Link)
Forša lieta:) Es gan vēl neesmu nevienu reizi mīklu pati no nulles taisījusi, lietoju Dobeles dzirnavnieka maisījumu, ļoti viegli samīcāma, neķēpīga mīkla un sanāk tāda forša, kraukšķīga plānā pamatne, kas man personīgi labāk patīk.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:20. Februāris 2009 - 14:45
(Link)
godīgi sakot nezinu, kas tur varētu būt tajā maisījumā, jo tā mīkla principā sastāv no ūdens, miltiem un rauga :)

bet es biju salasījies, ka vajag tādu ķepīgu, tāpēc centos daudz miltus klāt nelikt, bet principā, jo vairāk miltu no mazāk līp. vienīgais tad gatavā pica var sanākt par cietu. man sanāca mīksta un nedaudz kraukšķīga apakšā un no virspuses.
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:20. Februāris 2009 - 14:46
(Link)
Nez, nepaskatījos sastāvu, vienīgi droši zinu, ka garšvielas bija klāt. Varbūt jāsadūšojas pašai sataisīt, vienīgi ar raugu tādas nedraudzīgas attiecības:)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:20. Februāris 2009 - 14:52
(Link)
kas vainas raugam? man arī pirms tam likās, ka būs sarežģītāk, bet iznāca tīri normāli.
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:20. Februāris 2009 - 15:04
(Link)
Nez, no receptēm licies, ka piņķerīga padarīšana. Kad pieķeršos klāt, varbūt liksies pavisam citādi:)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:20. Februāris 2009 - 15:08
(Link)
man arī līdz šim likās, ka piņķerīgi, taču beidzot pamēģināju un ir ok. raugs vēl palika pāri. būs vēl kaut kas jāuztaisa, neies jau laist zūdībā... :)
From:[info]pipete
Date:20. Februāris 2009 - 21:36
(Link)
šitādos brīžos kā tā bilde es arī gribu cepešplīti!
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:21. Februāris 2009 - 11:12
(Link)
nu, ja nav cepeškrāsns, tad jāiztiek ar bilžu skatīšanos, vai arī jācep pankūkas :)
From:[info]pipete
Date:21. Februāris 2009 - 21:26
(Link)
kartupeļu
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:22. Februāris 2009 - 03:31
(Link)
vai rauga