Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[20. Maijs 2024|15:49]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vēl es tā padomāju, ka, ja padomju laikā būtu kāds pilsonis, kuram būtu pieeja visnošņurkušākajai viena iksa Maximai, tad viņš bez pārspīlējuma būtu viens no svarīgākajiem cilvēkiem visā valstī. Iedomājies, katru dienu brīva pieeja tik plašam produktu klāstam, kāds nebija pieejams visā plašajā padomijā. Alkohols, kafija, gaļa, tualetes papīrs, ziepes, nesapuvuši banāni, kokakola un vēl simtiem citu preču. Katru dienu. Un par vidējā cilvēka ienākumiem tu pat vari atļauties to visu iegādāties. Nerunājot pat par tādiem produktiem, kurus padomju cilvēks vispār nekad nebija redzējis un pat nenojauta par to eksistenci.

Un tomēr padomijā bija labāk, viss bija labāk. Plombīrs, desa un tautu draudzība.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]muhacakatuha
Date:20. Maijs 2024 - 17:40
(Link)
Jā, 100%. Nebiju šādā griezumā domājusi, bet šis tiešām precīzi raksturo PeiSeReSiju.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:21. Maijs 2024 - 16:28
(Link)
Daži produkti padumjajos laikos tik tiešām bija labāki. Ne tikai pārtika. Ne tikai pārtika. Piemēram man, kā galdniekam, ir zināms pēc fakta, ka padomju darbagaldi ir nesalīdzināmi izturīgāki un kvalitatīvāki par pašreizējiem Ķīnas mēsliem. Protanms, var pirkt itāļu un vācu ražojumus par 20k+, bet tas ir kā ieguldīt visus dzīves iekrājumus, kamēr lietotus padomju verķus vēl ar vien var nopirkt eseskā par dažiem simtiem. Tas parāda, ka tajā laikā lietas taisīja, lai var lietot ilgi un efektīvi, bet šobrīd teju viss ir totāls plastmasas mēsls, kuru tu pēc gada izmetīsi un būs jāpērk jauns, tātad jāpaliek nabagākam.
Nenozīmē, ka sovoks ir ahujenns, bet jāsaprot perpsektīva un nevajag kaifot par paršreizējiem (((Rietumiem))) tik daudz.