Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[26. Mar 2020|12:49]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tikmēr Krievijā vakar oficiāli ir parādījies Covid-19. Cars savā uzrunā tautai tomēr ieminējās, ka vajagot palikt mājās un, ka tas esot reāls drauds. Tātad, pieeja ir mainījusies. Esmu mazliet vīlies, jo biju domājis, ka Krievija tomēs ies skarbo ceļu un turpinās likt mīksto par spīti potenciālajai straujajai pensionāru izmiršanai. Tagad vienkārši sanāk, ka viņi darīs to pašu, ko citi, tikai daudz zemākā līmenī un jau no ielaistas situācijas. Žēl, gribējās pavērot, kā strādā dažādas taktikas cīņā ar vīrusu. Testu skaitu gan tas laikam Krievijā nepalielinās, bet vismaz drīkstēs vairs neslēpt patieso statistiku, tāpēc es prognozētu, ka tuvākajā laikā Krievija stipri uzlēks savā reitingā slimo un beigto rādītājos. Slēpt jau tāpat slēps, bet vismaz būs, kas neslēps, jo cars taču ir atļāvis neslēpt. Dienu iepriekš tieši noskaitījos svaigu interviju ar kaut kādu plānprātiņu GRU augsta ranga darbinieku, kas stāstīja, ka pandēmijas neesot. Vienkārši neesot un viss. Šodien laikam jau ir. Re, cik ātri viss mainās.

Vēl viena lieta ir interesanta. Dezinfekcijas līdzkļu trūkums Latvijā. Par spīti tam, ka vietējie ražotāji var bez problēmām piebāzt visu Latvijas tirgu vairākkārtīgi pārsniedzot valsts patēriņu. Veikalos, cik saprotu, šo līdzekļu nav vai arī ir nopērkami par vairākkārtīgi palielinātu cenu. Domāju, ka tas ir valstiski svarīgs jautājums, no kura tuvākajā laikā var būt atkarīgas cilvēku dzīvības. Valsts varētu iejaukties. Īsti nezinu, vai daļa no šiem līdzekļiem aiziet eksportā vai arī pagaidām prioritāri tiek apgādāti dažādi valsts dienesti un uzņēmumi vai arī, kad šie līdzekļi parādās veikalā, tad jebkurš sevi cienošs preperis uzskata, ka viņam obligāti jāizveidot krājumi vismaz gadam un jāpaņem pāris iepakojumi arī savai omei (kura dara to pašu). Varbūt mazliet no katra. Nu, pagaidām es labi iztieku bez šiem līdzekļiem, bet pēc nedēļas vai divām es tomēr gribētu sev pa ķērienam vienu pudeli virsmu tīrīšanas līdzekļa un vienu iepakojumu roku tīrīšanas līdzekļa. Negribas pašam neko ķīmiķot. Jo mēs taču varam normāli saražot, aizvest līdz veikalam un es varu normāli aiziet nopirkt veikalā kvalitatīvu preci vai ne? Latvija var? (vai tomēr nevar? :) )
Linknopel mani

Comments:
From:[info]swirl
Date:26. Marts 2020 - 13:32
(Link)
LB ir uzsākuši ražot un pirms pāris dienām jau bija pieejams viņu veikalos. Dezinfekcijas līdzeklis gan 4l kanniņā, bet būt ir.

https://lb.lv/latvijas-balzams-uzsak-roku-un-virsmu-dezinfekcijas-lidzekla-razosanu/
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Marts 2020 - 16:19
(Link)
Būs laikam kādreiz jāaiziet apskatīties.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Marts 2020 - 19:06
(Link)
Nebija. Bet cena par 4 litru iepakojumu esot 29,45 EUR. Tas, protams, ir ļoti dārgi.
From:[info]swirl
Date:27. Marts 2020 - 09:40
(Link)
viņi paši ielikuši internetveikala lapā sarakstu ar veikaliem, kuros būtu jābūt. ja nav arī tajos, tad tas prieks tiešām ātri beidzies.

http://www.lbveikali.lv/files/aktualie-veikali.jpg
[User Picture]
From:[info]svari
Date:26. Marts 2020 - 13:56
(Link)
Ārsti- Kremļa nedraugi apgalvo, ka mazo ciparu noslēpums Krievijā slēpjas nacionālā testa īpatnībās, kas esot 10(!) reizes mazjūtīgāks kā tas, ko izmanto pārējā pasaule.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Marts 2020 - 16:18
(Link)
Es, savukārt, esmu dzirdējis no ticamajiem Internetu avotiem, ka vienkārši nevar notestēties, pat, ja gribi un tev ir simptomi vai esi bijis saskarē ar kādu itālieti vai spāni. Gan jau maz tie testi arī ir veikti. Ļoti šaubos, ka viņiem testu skaits ir pietiekams.

Par to jūtīgumu arī kaut kur biju kaut ko dzirdējis.
From:[info]polija
Date:26. Marts 2020 - 15:32
(Link)
nu vēl visas cerības uz Zviedriju - viņi pagaidām cerību spārnoti vēlas mīt to pašu taciņu, pa kuru skrienot aplauzās UK un US (nu US tomēr mēģinās vēlreiz laikam :D ). fingers crossed!
Aj kā novērtēju - vkr aizbraucu uz darbu savākt monitoru (lai tā attālinātā strādāšana sanāktu daudzmaz kvalitatīva un visu dienu nebūtu tas vien jādara, kā jāmenedžē padsmit logi 13collu laptopa monitorā :D), un biroja administratore laipni ielēja man pudelītē roku dezinfekcijas līdzekli. Vēl virsmām arī meklēju. Ja viss ieskriesies tā kā taisās, laikam ņemšu kaut to 4l kanniņu, ja mazāk nevarēs..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Marts 2020 - 16:16
(Link)
Jā, mums arī darbā izskatās, ka kāds pa kluso zog roku dezinfekcijas līdzekli :)
From:[info]polija
Date:26. Marts 2020 - 18:53
(Link)
nu mums tas bija oficiāls paziņojums visiem darbiniekiem e-pastā, ka esot iepirkts vairumā un droši var interesenti piekāpt ar savām pudelītēm, ņemot vērā situāciju dezinfekcijas līdzekļu tirgū šobrīd :)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Marts 2020 - 18:55
(Link)
ok, varbūt piekāpšu