Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[16. Mar 2020|19:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mazs, jautrs apdeitiņš par Covid-19 tēmu. Lai būtu lietas kursā man patīk papētīt šo tiešraidi par inficēto un mirušo skaitu:
https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw

Vizuāli tīkami un informatīvi.

Man šķiet tikai pašaprotami, ka Latvijā šobrīd nav 34 ar Covid-19 inficētie (oficiālā statistika). Ir skaidrs, ka to ir daudz, daudz vairāk. Ja Igaunijā oficiālais cipars ir 205 un pati valsts ziņo, ka īstais cipars ir lielāks un, ja zināms, ka Igaunijā vīruss tika ievazāts no Latvijas (vismaz daļēji), tad kādi vēl jautājumi? Domāju, ka Latvijas cipars nav mazāks par Igaunijas ciparu. Un tuvākajās dienās un nedēļās inficēto skaits palielināsies būtiski. Šis ir tikai iesākums, tālāk būs pavisam jautri. Man jo īpaši, jo strādāju, lielā mērā kontaktējoties ar cilvēkiem, tajā skaitā visai riskantiem ļaudīm.

Labi, tas par Igauniju un Latviju. Bet izrādās, ka citur iet daudz jautrāk. Proti, pētīju to tiešraides video un nevarēju saprast, kā tas nākas, ka Krievijā, kas ir viena no pasaules lielākajām valstīm, ir tik maz inficēto. Mazāk, nekā Igaunijā. Kā tad tā, viņi robežojas ar Ķīnu un valsts Austrumu daļu šie paši ķīnieši ir jau daļēji pārņēmuši, bet kāpēc tik maz inficēto? Nav taču viņiem nekāds dzelzs mūris apkārt. Te jauks video no pagājušās piektdienas, kur Krievijas valsts ziņo par koronavīrusu:
https://www.1tv.ru/news/2020-03-13/381920-v_rossii_rastet_chislo_podhvativshih_koronavirus

Video galvenais vēstījums - Krievijā inficēto skaits ir ļoti mazs (45 !!!), bet visi slimie ir sabraukuši no Eiropas, kur viss ir slikti.

Un tagad daudz interesantāks video:
https://www.youtube.com/watch?v=GK0snDP3zsU
(pievērsiet uzmanību cipariem)
Ja meklē, tad var atrast līdzīga satura ne-oficiālos video no Krievijas. Man nav pamata neticēt konkrētajam blogerim un viņa avotiem. Katrā ziņā, es viņam ticu vairāk, nekā Krievijas televizoram.

Domāju, ka pavisam drīz no Krievijas nāks ļoooti interesantas ziņas :)

Vēlāk:
Mazliet nokļūdījos ar linkiem. Tagad salaboju.
Linknopel mani

Comments:
From:[info]polija
Date:16. Marts 2020 - 20:58
(Link)
Jap, šito jau dažas dienas pētu.
Par Krieviju arī sākumā bija wtf, bet nu tad palasīju, ka viīem tāpat kā PSRS laikos nebija seksa, tgd nav Covid-19.
Tikai ļoti daudz aizdomīgu pneimoniju.. Bet uz covid-19 nav vērts pārbaudīt, jo nav taču...
Par LV - lielākā problēma, ka tie, kuri tgd vēl iebrauks (atgriezīsies) netiek iebāzti karantīnā, bet notiek paļaušanas uz viņu godaprātu. Jau palasot komentus FB man nav nekādu ilūziju par to godaprātu un/vai sirdsapziņu.. :(
Skaidrs, ir, ja tas viss bars vēl aizies savā vaļā, tad kopā ar klāt esošajiem mēs pavisam drīz sēdēsim pilnīgā karantīnā..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:16. Marts 2020 - 21:02
(Link)
Jā, tas ir tikai sākums. Jāgatavo skafandrs, lai dotos vīrusa pārņemtajās ielās pārtikas meklējumos.
From:[info]polija
Date:16. Marts 2020 - 21:16
(Link)
apmēram. Diemžēl es viena pat iet nedrīkstu, jo tak 3 gadīgs bērns. Teorētiski jau var sarunāt, lai pati paliek mājās, bet tad atkal likumi tiek pārkāpti.. Recepšu zāles man ar neviens līdz durvīm nepievedīs..
[User Picture]
From:[info]traffico
Date:16. Marts 2020 - 22:37
(Link)
Un atgriežās no valstīm, kurās ir, bet neskaitās riska valstis. Satiekās vienā lidostā, iekapj busā/mikriņā un prom uz mājām pie vecmāmiņām/vectetiņiem.
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:17. Marts 2020 - 07:57
(Link)
вДудь džekam ir foršs gabals par hiv krievijā.