Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[22. Okt 2018|17:19]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vēl kāds censonis varētu uztaisīt vai parādīt tādu karti, kurā ir redzams, kur dzīvo tie viedie, gudrie un attapīgie latvju ļaudis, kas vēlēšanās balsoja par KPV LV partiju. Mani interesē, kuri ir tie mūsu valsts gudrākie novadiņi un pilsētas. Nešaubījos, ka vairums no tiem tīra atejas Rietumos (tikai runas figūra, nepiesiesimies, lūdzu, vārdiem), kas arī apstiprinājās.

Šodien sanāca daļēji paklausīties LR1 interviju ar vienu glumekli. Arī DB šodien tāda zīmīga pirmā lappuse, ar to pašu tipiņu. Nevaru ne apgalvot, ne noliegt, ka kāds šodien atteicās no šī laikraksta abonēšanas. Tagad jādomā, ko likt vietā, noteikti daudzus pēdējā laikā nomoka šis jautājumiņš.

Jā, zinu, ka CVK mājaslapā var veikt šādu datu atlasi, bet gribētos, lai kāds šo visu apkopo manā vietā.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]auksts_entelekt
Date:22. Oktobris 2018 - 21:38
(Link)
Kuldīga bija viens no lielākiem gobzema elektorātiem.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:22. Oktobris 2018 - 22:15
(Link)
Nu, paldies tev, Kuldīga, paldies!
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:23. Oktobris 2018 - 08:51
(Link)
Kas ir galvanais iemesls, kāpēc tev nepatīk KPV?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:23. Oktobris 2018 - 09:47
(Link)
Gluma izvairīšanās no tiešām atbildēm. Komunikācijas veids kopumā gan ar sabiedrību, gan žurnālistiem, gan oponentiem. Programmas trūkums vēlēšanās. Koķetēšana ar Saskaņu, t.sk. vienai kopienai liek manīt, ka sadarbosies ar Saskaņu, otrai to tieši nepasaka. Viņus atbalsta Šlesers. Nevaru pateikt neko labu par nevienu no šīs partijas biedriem, ko tie būtu tik vērtīgu izdarījuši līdz šim.

Kaimiņš kā viens klauns no 100 ir ļoti pieņemams Saeimā (bez ironijas), bet, ja klauns un viņa komanda sāk pieņemt kaut kādus būtiskus lēmumus, tad tas vairs nav labi.

Galveno grūti izvēlēties.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:24. Oktobris 2018 - 18:51
(Link)
Mani nevaino, es balsoju par Progresīvajiem. Bet cik tad % no kopējo saņemto KPV balsu skaita nodrošināja ārvalstīs esošie balstiesīgie iedzīvotāji?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:25. Oktobris 2018 - 09:20
(Link)
Ne pārāk daudz. Bet starp ārvalstīs dzīvojošajiem KPV bija pārliecinoši pirmajā vietā (36%). Ar lielu atrāvienu no otrās vietas (15%). Lielākā balsotāju čupa, protams, no Lielbritānijas un Īrijas.

Vispār jau zīmīgi, jo, principā aizbraucējus šie rezultāti ietekmē minimāli vai neietekmē nemaz, atšķirībā to tiem, kas te dzīvo. Tāpēc nevar īsti saprast - varbūt aizbraucēji vienkārši grib sačakarēt dzīvi palikušajiem? Sava veida atriebība?
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:26. Oktobris 2018 - 14:49
(Link)
Ieskatījos vēlēšanu rezultātos, izmantoju šeit atrodamos datus: https://sv2018.cvk.lv/pub/ElectionResults

Ārzemes: derīgās zīmes (kopējais skaits) - 31,659.00, no kurām 11,341.00 bija par KPV LV.

Latvijā derīgās zīmes (kopējais skaits) - 807,341.00, no kurām 120,264.00 bija par KPV LV.

Kaut kā neliekas, ka tieši ārzemēs dzīvojošo latviešu dēļ KPV LV tika pie tik daudz vietām Saeimā.

[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Oktobris 2018 - 15:19
(Link)
Tieši tā, ārzemēs dzīvojošo balsis maz ko ietekmēja, bet šīs kopienas balsu sadalījums ir ļoti zīmīgs.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:26. Oktobris 2018 - 18:29
(Link)
Manuprāt, tas ārzemju balsu sadalījums parāda tikai to, ka ārzemēs dzīvo mazāk Latvijas krievvalodīgo, līdz ar to Saskaņai maz balsis, tādējādi šaurās pieres balso par KPV LV. Varbūt arī KPV LV izvērsa lielāku kampaņu ārzemēs nekā citas partijas?

Es gan smejos par to, ka Tev šķiet, ka ārzemēs dzīvojošie latvieši grib iegriezt LV dzīvojošajiem balsojot par KPV - gan jau viņi domā, ka viņi balsoja par labāko partiju, kura iecels LV saulītē. Bet nu varbūt ir cilvēki, kuriem patīk triekties no mājām uz iecirkni (kuri nav tik tuvu un tik daudzi, cik Latvijā) ar apziņu, ka viņu balss kaut kā izcili iegriezīs Latvijai :)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Oktobris 2018 - 22:08
(Link)
Par to iegriešanu, tas tā kā vairāk humors vai ironija. Bet par russko-jazičnajiem, man ir radies priekšstats, ka ir gluži otrādi, uz ārzemēm tie ir aizmukuši ne mazāk kā latvieši vai pat vairāk. Starpība tikai tāda, ka viņiem ir vairāk pie kājas, kas notiek Latvijā. Ceru, ka vairums no viņiem arī nekad neatgriezīsies. Izbraukušie latvieši gan "izpilda savu pilsoņa pienākumu" un nobalso. Jā, gan jau, ka par, viņuprāt, pašu labāko partiju.

Un jā, KPV izvērsa gan kampaņu ārvalstīs, tas tiesa.