Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[16. Mar 2018|16:43]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vai gadījumā nepastāv korelācija starp reklāmām radiostacijās, kurās reklamē darbu MC Donaldā un ātros kredītus? Un vai šīs reklāmas nav vairāk sastopamas Eiropeiski hītiskajās radiostacijās? Tāds retorisks jautājums man radās paklausoties vienu otru šādu radio. Gan jau visādi tirgus pētnieki ir izpētījuši, kur ganās viņu potenciālais pircējs, diez vai viņi to piķi par reklāmām šauj uz dullo.

Nē, labi, jautājums nebija retorisks. Man tiešām būtu interesanti uzzināt, kuru radio klausītājus uzskata par potenciālākiem MC Donalda darbiniekiem, kurus par ātro kredītu ņēmējiem u.t.t. Šādi pētījumi noteikti ir. Nebūtu slikti uzmest aci. Protams, lai veiktu stereotipiskus secinājumus! (kā gan citādi!)
Linknopel mani

Comments:
From:[info]9h8p26gv
Date:16. Marts 2018 - 18:22
(Link)
Korelāciju starp McD un kredītu reklāmām nesaskatu, bet:

1) visās EHR grupas stacijās ir daudz reklāmu vispār; neesmu ar hronometru mērījis, bet šķiet, ka pašā EHR reklāma aizņem pārliecinoši lielāku ētera daļu nekā jebkurā citā Latvijas komercradio;

2) McD reklāmas EHR varētu būt vairāk nekā citās stacijās tāpēc, ka EHR ir visjaunākā auditorija no visiem komercradio.

Salīdzinājumam, kāda ir SWH Rock auditorija, var nojaust pēc tā, ka tur nav McD un ātro kredītu reklāmu, bet ir Gauja AB kažoku un vidējās klases auto reklāmas.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:16. Marts 2018 - 20:10
(Link)
hmm... noderīga, interesanta informācija. Pateicos!

Tāpēc varbūt tur ir vairāk ātro kredītu reklāmu, jo tur reklāmu principā ir vairāk, izklausās pamatoti.
From:[info]9h8p26gv
Date:16. Marts 2018 - 21:27
(Link)
Pa lielam, jā, McD un ātro kredītu reklāmu atrašanās EHR ēterā iemesls varētu būt viens un tas pats - EHR auditorija ir paliela, un lielā mērā jauna un vaittrešīga. Cik man gadījies EHR dzirdēt, tur ir daudz arī autoskolu un privāto augstskolu/koledžu reklāmu, kādas citos radio nedzird nemaz vai tikpat kā nemaz.
Spriežu pēc acīmredzamā, datus nezinu; paskatījos -
http://www.kantartns.lv/rudeni-radio-vismaz-reizi-nedela-klausijusies-81-latvijas-iedzivotaju/
esmu pārsteigts, ka Skonto ir tik daudz, bet tikuntā, Skonto un SWH klausītāji ir vecāki, izglītotāki un pārtikušāki par EHR klausītājiem, nezinu, vai par to kaut kur ir publiski dati, bet tāpat skaidrs.