Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[30. Dec 2017|15:49]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linknopel mani

Comments:
From:[info]polija
Date:31. Decembris 2017 - 09:23
(Link)
aj nu vaid jau cilvēki po žizņi. Tb ir tādi, kas rīkojas un nesūdzas, pat, kad viss ir d***ā, ir kas vaid, pat, ja viss ir relatīvi labi. Ja cilvēks izvēlas strādāt kaut vai vietējā soc-aprūpes centrā par minimālo algu, tā vietā, lai kkur dzenātos katru dienu, tas ir ok, imho - katram savi apsvērumi, kurus visus mēs nezinām, tpc nav īsti adekvāti spriest..
Lamāt varētu tādus, kas tiešām sēž uz pabalstiem. Kgan on the other hand - ja man būtu iespēja tikai iet strādāt kkur 40h nedēļā 15km attālumā no mājām par minimālo algu un pašai par visu (apkuri, utt.) maksāt vai arī saņemt kkādu par 100 eur/mēn mazāku pabalstu, kkādu maznodrošinātā statusu, kkādas pārtikas pakas, kkādu īres/apkures vai tml. izdevumu segšanu un varētu tās 40h nedēļā darīt ko nu es pati uzskatu par vajadzīgu, es ar laikam izvēlētos pēdējo.
Tb ar to visu penteri gribu teikt, ka jāskatās kopējā starpība mēnesī, ko cilvēks&ģimene&iesaistītie cilvēki iegūst strādājot tur vai citur par lielāku/mazāku algu, nevis tikai pliks cipars. Un, ja tas pluss mēnesī tiešām sanāk pietiekami niecīgs, tad nu jā - cilvēks tak pēc būtības ir slinks, pierod pie ērtībām/esošajiem apstākļiem un nafik tur kkādu daždesmit eur/mēn dēļ čakarēties..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:31. Decembris 2017 - 11:18
(Link)
Man šorīt ir daudz laika, tāpēc:

Variants A - strādāt tuvu pie esošās dzīvesvietas par minimālo algu (uz rokas 266 EUR).

Variants B - braukt 25km uz darbu un pelnīt 700 EUR uz rokas.
Izdevumi par degvielu - 3 EUR dienā, jeb 60 EUR mēnesī. Ja neesi lepns, vari novākt vēl braucējus, kas dodas uz pilsētu regulāri (tādi noteikti ir) un vari atpelnīt daļu izdevumu par degvielu (vai pat visu). Ejošu mašīnu ar tehnisko apskati var nopirkt jau sākot no 500 EUR, bet tēmēsim augstāk - pa 2000 EUR var nopirkt jau tīri glaunu auto un izvēle ir plaša. Remontā, TA, ceļa nodoklis, citas uzturēšanas izmaksas - ar 60 EUR mēnesī gada griezumā (720 EUR gadā) vajadzētu būt pietiekami. Ja mašīnas vēl nav, ar tādu algu kredītus mašīnai sviež pakaļ. Var pierēķināt izdevumus par kredītu un kredītmaksājuma summu, papildus apdrošināšanu.

Variants A => 266 EUR pret variantu B => 700 - 60 - 60 = 580 EUR. Starpība ir 314 EUR mēnesī, jeb 3768 EUR gadā. No tā ir nānosedz kredīts mašīnai (bet tu iegūsti auto!).

Bagāts dara kā grib, nabags, kā var. Es laikam savā darba dzīvē esmu bijis nabagu nabags (atšķirībā no tā āksta TV sižetā).

Ļoti žēl, ka tu izvēlētos nevis strādāt, bet dzīvot uz pārējās sabiedrības rēķina. Onkulis no TV sižeta arī laikam ir gājis tādu pašu ceļu. Es tā nedarītu.
From:[info]polija
Date:31. Decembris 2017 - 14:49
(Link)
a ja nu tiešibu nav vai atņemtas??
Btw auto nesanāk vis tik lēti gadā. Īpaši jau nezināms par 2000 iepirkts.. Tb var paveikties, bet tikpat labi var iekist uz pamatīgiem remontiem. Octa vien jau šobrīd tuvojas kosmiskiem cipariem, ja ir iesācēju klase. Es jau kopš maija sākuma kopā esmu iztērējusi visam izņemot degvielu >800eur (reģistrācija, octa, nodoklis, tehniskā, riepas, eļļas maiņa, viens remonts uz 160eur) un tas ir ar auto, kur "lielās lietas" visas vrodzji ir nesen nomainītas, nopirku no radagabala, arī kā reiz par 2000 un auto bija taisīts, lai pats ar to brauktu, nevis izietu tehnisko un pārdotu..
Tas ir viss bez degvielas. Par kopābraukšanu jau rakstīju - neatkārtošos. Pilsētās jau nevar atrast, kur nu vēl laukos. Laiks ceļā jau ar vēl jārēķina. Tas, ka puse Rīgas ceļā uz no darba pavada 2x gandrīz stundu katru dienu arī NAV normāli un tas, ka ir idioti, kas algas dēļ ir gatavi plēsties "celties - darbs - mājas - gulēt" variantā, nenozīmē, ka visiem tā jādara (ne par Tevi, vispār).