Ko darīt Spānijā? |
[20. Nov 2015|12:35] |
|
|
|
Comments: |
Nē, šito es jau izpētīju. Gibraltārs ir lejā pie Marokas un mērkaķiem, bet Barselona augšā pie ... nu, pie lidostas, kur lētās biļetes.
Principā pusotras dienas brauciens ar auto.
Good. Vēl tik piebildīšu, ka, ja ļoti gribas tieši uz Gibraltāru, varbūt ir jēga lidot pa tiešo uz turieni, no Londonas, teiksim. Un tad uz Barselonu citreiz aizbraukt. Jo būs ļoti sarūgtinoši: braukāsi daudz un dikti pa visu Spāniju, apzinoties, āāā, šitādām brīnumjaukām lietām braucu gaŗām. Turklāt pa kalnu ceļiem braukšana nav gluži tā dziedot nebēdnīgu dziesmiņu.
Other than that, parastie ieteikumi: dievu dēļ, izbrauc kaut vai cauri Kordovai, Seviļai un Granadai (tāpat pa ceļam), alus ir sūds, vīns ir izcils, atpakaļceļā piebāz pilnu koferi ar fuetēm, turklāt, ja tev patīk konservātīvais ģērbšanās stils, aizej uz apģērbu veikalu. Spanjārdi pārsteidzoši konservātīvi ģērbjas.
Ā, un mērkaķi kož.
Jā, nopirkām biļetes un tad sapratām, ka patiesi, bija jēdzīgāk plānot mazliet citādi ielidošanas un izlidošanas lidostas, bet neko darīt, pabraukāsim pa perifēriju. Ideāls maršruts būtu ielidot Gibraltārā un izlidot no Barselonas. Ceļus mazliet apskatīju gūglmapā, šķiet, ka gar jūrmalu viņiem tīri braucamas šosejas. Pa kalniem gan ir nogurdinoši braukt, nevaru nepiekrist.
Tās minētās pilsētas arī ir plānā, bet gribas redzēt arī kaut ko mazliet atškirīgu.
Fuete ir tā pīckiņa? Priekš kam to vajag? (man nav mājdzīvnieku)
Fuete ir vītināta desa. Ar baltiem miltiem apkārt. Varbūt tas ir pelējums, bet vai nav vienalga, jo garšīgi. Galvenais, nenokavēt pusdienlaiku, jo ārpus tā ne sūda nevar dabūt.
Nez, man gūgle uz to vārdu met ko citu. Ok, būs jānomēģina. Bet mājās diez vai vedīšu :D
Sirsnīgi pateicos. Tā teikt, dzīve katru dienu sniedz ko jaunu... | |