Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[7. Okt 2015|08:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Wow, bišķi lēnāk pār tiltu, lūdzu! Skatos, ka te viens otrs savā tolerēšanā un multikulturālisma propagandā sāk skriet pa priekšu vilcienam:
""Tie vārdi, kas ir saistīti, it sevišķi tādi nicinošie kā "muslimi" un "melnais", parādās biežāk"

no šejienes:
http://www.delfi.lv/news/national/politics/beglu-jautajuma-komentetaji-interneta-vietnes-latvijas-palikusi-agresivaki.d?id=46556371

"muslimi" un "melnais" ir nicinoši apzīmējumi? Kurš te nedraudzējas ar savu galvu, Klāv Sedleniek? Musulmaņi paši sevi sauc par muslimiem un uzsver, ka tas ir īstais apzīmējums viņiem. Visi, kuri lieto vārdu "muslims" patiesībā tikai kropļo latviešu valodu un izpatīk musulmaņiem. Savukārt "melnais"... hmm, tas jau vispār ir skaisti, būs laikam jāpārsviešas uz veco labo "nēģeri", tas vismaz latviešu valodā nav nicinošs apzīmējums. Kādus vēl apzīmējumus no krāsu paletes nebūtu ieteicams lietot? Balts, zils, dzeltens, sarkans? Kāds tikko nesajutās aizskarts?

Izrādās mums ir arī ieviests "agresivitātes indekss", gaidu ar nepacietību, kad tāpat kā ASV būs skala, kuru rādīs TV, oranžos un zilos toņos, lai zinātu kādā draudu līmenī mēs šobrīd atrodamies. Nedaudz pietrūkst arī citu indeksu - ksenofobijas, homofobijas, islamofobijas, rasisma (kaut ko piemirsu?), lai piekabinātu cilvēkiem, kas nepiekrīt tavam viedoklim.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]src
Date:7. Oktobris 2015 - 11:35
(Link)
attiecīgos komentārus esi lasījis? tur kontekstā tie tā arī izklausās. tāpat kā citi spēj padarīt vārdu 'liberālis' par nicinošu.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:7. Oktobris 2015 - 11:48
(Link)
Es šeit runāju par ļoti konkrētu rakstu, par ļoti konkrētu pētījumu un tā ļoti konkrēti izteiktajiem secinājumiem un apgalvojumiem.
Ja kādam kaut kas kaut kur kaut kādos kontekstos izklausās, tad tā ir viņa paša darīšana.
[User Picture]
From:[info]src
Date:7. Oktobris 2015 - 12:38
(Link)
Pētnieki secinājuši, ka jau no augusta sākuma interneta komentāros arvien biežāk parādās tādi vārdi kā "migrants", "imigrants" un arī "melnais". Turklāt tos pavadot negatīva nokrāsa. Piemēram, vārds "migrants" minētajā 11. septembrī komentāros minēts vairāk nekā 400 reižu. Iepriekš pētnieki tādus vārdus komentāros neesot daudz redzējuši.

"Tie vārdi, kas ir saistīti, it sevišķi tādi nicinošie kā "muslimi" un "melnais", parādās biežāk. Ja paskatās, kādos kontekstos tie tiek lietoti, tad tie visi ir ļoti negatīvā gaismā un diezgan agresivitāti paudošos kontekstos," skaidrojis sociālantropologs un pētījuma idejas autors Klāvs Sedlenieks.


tieši par kontekstiem konkrētajā pētījumā, acīmredzot, arī ir runa.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:7. Oktobris 2015 - 12:51
(Link)
Tajā tekstā skaidri un gaiši uzrakstīts, ka "muslims" un "melnais" ir esot nicinoši apzīmējumi. Tā nav taisnība. Ja attiecīgais Sedlenieks tā uzskata, tad viņš ir losis. Par to arī principā bija mans ieraksts. Kas nav skaidrs?
[User Picture]
From:[info]src
Date:7. Oktobris 2015 - 13:17
(Link)
viss skaidrs, tev tāda autista pieeja. izņem vienu teikumu no konteksta un par to cepies. protams, sedlenieks tv intervijā nebija ļoti precīzs, bet saprast domu var ļoti labi. pieļauju, ka pētījuma teksts (ja tāds kur ir pieejams), ir korektāks.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:7. Oktobris 2015 - 13:44
(Link)
Gan teksts, gan konteksts attiecīgajā rakstā ir skaidrs. Sedlenieks pateica to, ko pateica, viņš ir profesionālis savā jomā un, visticamāk, nepārteicās, bet pateica to, ko arī domāja. Šaubos, ka tu esi tas, kurš viņa domas zinās labāk par viņu pašu.