Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[12. Okt 2011|18:14]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:17. Oktobris 2011 - 19:29
(Link)
Ar lauksaimniecību puslīdz nopietnā līmenī nodarbojas ļoti neliela sabiedrības daļa, tāpēc satraukties, ka visa valsts ekonomika būs balstīta tikai uz lauksaimniecību ir nevietā.

Jā, tas ir fakts, ka Latvijā klimats neļauj iegūt tādas ražas, kā, piemēram, subtropos, taču Latvijai vienmēr būs transporta izmaksu priekšrocība attiecībā uz vietējo tirgu un tirgu, kas atrodas uz Ziemeļiem. Un, ja vēl izdotos pārliecināt tuvākos kaimiņus, ka tiem nevajag nodarboties ar lauksaimniecību, jo tā ir "vīžu pinēju un nabagu" nodarbe, tad tirgus jūtami paplašinātos. Tā, kā tas, piemēram, ir noticis ar cukura nozari Latvijā. Cukuru neražojam, cukurbietes neaudzējam. Bet stulbeņi leiši, poļi un dāņi to dara. A mēs gudrinieki no viņiem to cukuru nopērkam veikalā uz ko tie visi "muļķi" nopelna. Tas nekas, ka visi zina, ka cukuru izdevīgāk ir iegūt no cukurniedrēm un importēt no siltākām zemēm. Eiropas Savienībā, redz, var pelnīt arī ar cukurbiešu cukuru.

Sākotnējais ieraksts jau bija par to, ka tiešo maksājumu sadale ir negodīga. Tā tāda tiešām ir. Nezinu, kas te ir par ko strīdēties. Kāpēc ir jāaizliedz lauksaimniekiem konkurēt godīgā konkurences cīņā? Ja jau Latvija un latvieši būtu tik nespējīgi konkurēt, tad te neviens vairs nenodarbotos ar lauksaimniecību. Tirgus taču noliktu visu savās vietās. Bet tomēr lauksaimniecība vēl nav pilnībā iznīcināta. Tas, ka šobrīd lauksaimniecībā ir maza peļņa ir vairāk saistīts ar negodīgo konkurenci, nevis ar Latvijas klimatu.

Par ko tev ir tāds prieks, ka šī Latvijas tautsaimniecības daļa tiek grauta es nezinu. Nē, nopietni, es tevi vienkārši nesaprotu.