Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[29. Jun 2010|12:30]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dziesmu svētku fenomens Latvijā skaidrojams ar latviešu matriarhālo sabiedrības uzbūvi un dabu - vēlmi vienmēr atrasties un rīkoties barā, nevis individuāli, norāda psihoterapeits Viesturs Rudzītis.

http://www.apollo.lv/portal/news/articles/207291

Kārtējais dirsējs. Vairāk interesants ir nevis "eksperta" viedoklis, kādus var atklausīties biezā slānī, bet gan tas, ka šāda veida ziņas tiek liktas kā galvenās (konkrēti apollo.lv). Priekš kam tas viss?

Ja par lietas būtību, tad,
1."Eksperta" kungam derētu noskaidrot, kas vispār ir "bars" un tad to attiecināt uz kādiem konkrētiem cilvēkiem.
2. Sakot "mums pašiem liekas, ka mēs esam visvarenākie" derētu tomēr konkretizēt, kas tieši ir tie "mums", kas jūtas visvarenākie. Viesturs Rudzītis un viņa ģimene? Viestura Rudzīša kolēģi - psihoterapeiti? Vai arī hokeja līdzjutēji un dziesmu svētku dalībnieki? Kad es skatos hokeju es nejūtos visvarenākais.
3.Mēs varam atrast pa pilnam šādus gudrus spriedelējumus gan par to, ka latvietis - bara cilvēks, gan par pretējo - latvietis viensētas cilvēks un vienpatis. Abos mums jāizdara viens un tas pats secinājums - latvieši ir sliktie (igauņi (u.c.) ir labāki).

Viesturs Rudzītis ir kārtējais sev uz galvas dirsējs. Tas ir vienkārši raksturojums.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:29. Jūnijs 2010 - 13:38
(Link)
piekrītu par būtību, ka tie 'mēs', 'mumsim', 'jumsim' baigi kretinē rakstos, kur diagnosticē latvieša mentalitāti, vidējo latvieti, krīzes upuri, homo vulgaris galu galā. bet tas stils nāk jau no universitātēm, kur ap 60 purnu klausās, kā viens runā, tad, kad atnāk eksāmens vai kursa darbs, tad viņa smadzenes jau nespēj pateikt, ka 'es domāju šādi', jo viņš ir mācījies, uztvēris vielu kā 60purnu kolektīva sastāvdaļa, un panesās visi mēs, jūs, viņiem.

bet trešais punkts ir tū vispārīgs, jo tēma pati par sevi ir vispārīga.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:29. Jūnijs 2010 - 15:10
(Link)
lol, skatos, tev ir izteikta nepatika pret jebkādu kritisku spriedumu :p pieņemu, ka ar mēs ir domāti tie paši mēs, uz ko vaira dz.svētku estrādā atsaucās "mēs esam vareni" etc.
ja kāds rakstītu - mēs esam izcila tauta, savas zemes saimnieki un dieva izredzētie un citu bulšitu, tad tu arī šo retorisko figūru atvedinātu uz viņa ģimeni un radiem, jeb uzreiz būtu vieglāk identificēties?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:29. Jūnijs 2010 - 15:38
(Link)
1.Man nav nepatika pret jebkādu kritisku spriedumu. Ja vien tas ir pamatots. Attiecīgajā rakstā redzu tikai ne ar ko nepamatotu viedokli, kas, pie tam, ir izteikts visai nicīgā veidā. Pret to gan man ir nepatika.

2.Nē, ja kāds rakstītu bulšitu, man nebūtu vieglāk identificēties.



From:[info]blondulla
Date:29. Jūnijs 2010 - 21:16
(Link)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:29. Jūnijs 2010 - 21:43
(Link)
jā, maza tā pasaule.