Krustvārdu mīkla

Valodiņas

Anna Marija Levi

Valodiņas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nu ko jūs par tām valodām.
Boženka dusmīga, ka vecāki izvēlas krievu valodu, jo noderēs, kad jāmeklē darbs? Neredzu neko nesaprātīgu šai apgalvojumā. Es akurāt domāju, ka pusaudzis, kas meklē vasaras darbiņu par saldējuma pārdevēju uz Jomas ielas, visticamāk, ka to darbu dabūs, ja pratīs latviešu, krievu un angļu, nekā tikai latviešu/angļu vai latviešu/krievu. Es gan pati neesmu saldējuma pārdevēja, taču patreizējo darbu akurāt dabūju tamdēļ, ka to krievu valodu protu. Pēdējās 3 darbavietas visas bija priecīgas par to, sevišķi stroikā noderēja. Nu tagad vispār būtu kā bez rokām.

Nemaz nerunājot par to, ka krievu valodas zināšanas diezgan labi palīdz saprasties ar visiem citiem slāviem arīdzan.

Boženkas uztraukuma kontekstā mani daudz vairāk, piemēram, kaitina outdoori no sērijas "Vid na žiteļstvo v jEeS". Reāli besī!

Par angļu valodas prašanu es pat īsti diskutēt negribu. Tur nav par ko runāt, biedri! Skaidrs celms, ka tā nu tā kā būtu vajadzīga.
Tiesa, neslikti, ja daudz maz padodas arī dzimtās valodas stilistika un varbūt pat gramatika. Sevišķi, ja bērniņš gribētu būt kāds žurnalists vai mēeediju darbonīts. Citādi trīsas skrien tais reizēs, kad pārraižu titros parādās "Anastazialogs". Nesen Dienas interneta vietnē lasāmais virsraksts "Britei konstatē nezināmu slimību" vispār norāva jumtu! Ar to saprotot Lielbritānijas iedzīvotāju, ja kādam (man bija) jāaizdomājas par to.

Reizēm par skādi vispār arī nenāk prasmes lietot galvu tam paredzētajiem mērķiem (un nevis lai viņā ēstu), jo mani arīdzan aizkustina izteikumi a la "Kolumbijā atklāts jauns ezers, tā platums ir 36 tūkstoši kilometru".

Draudziņi, mūsu republikā atlikuši 2.2 miljoni iedzīvotāju, no tiem par tādiem kā latvietīšiem varētu uzskatīt apmēram pusīti, ko, ne? Atliek vien žēlīgi nopūsties un mierināt sevi ar domu, ka pēdējo 1000 gadu laikā tas cipars nav baigi daudz staigājis šurp turp. Ja papēta dabiskā pieauguma tendenci, bērnu skaitu sievietēm reproduktīvā vecumā, paredzamo sagaidāmo dzīves ilgumu, atliks nopūsties vēlvienreizīt. Es jau nu nerunāšu par to visu pārējo salikumu. Es domāju, ka pavisam racionāli būtu sākt mācīties vienu no ķīniešu valodām un vienu no arābu arī. Diemžēl, tam es pati esmu par slinku. Tas arī viss, ko gribēju teikt.
  • Miiliit, neceri, tu nu galiigi nekvalificeejies aizkraasnee seedoshai un chiikstoshai durai :)
    • čīkstēt nav inčīgi, bet nu man ne tuvu nav tāda draiva, kādu jūs ar madmuazeļ bārbalīnu te sludināt, es peldu pa dzīvi kā planktons un runāju mēlēs :)
      • No visas sirds varu paust tikai nebeidzamu izbrīnu par šo izteikumu. Par ko tu runā? Nočekoju nupat ar otru pieminēto vainenieci, viņa tāpat jūtas neizpratnē. Ko tad mēs tādu? Ne mēs aktīvi iestājamies par velosipēdistu tiesībām, nedz social living apjoms un komūnu veidošana, apsekošana un uzturēšana mums padodas; nepiedalamies mēs mājas svētības procesā un netulkojam visas filmas Arsenālam vai Zvalstu kinofestivālam; nemaintainojam dārzus Lucavsalā, tik vien cik pēc airēšanas salasa zemē nokritušās svešās aličas; coachsurfinga kustībai, pieņemu, mēs esam pārāk privātīpašnieciskas un savu teritoriju sargājošas; Pratčets man ir tukša skaņa un mūziku es klausos tik par cik tajā ieinteresētais dzīvesbiedrs mani piespiež. I to es viņu esmu gatava slaktēt ikreizi, kad uzšaflējas tas jobannais Daksis!

        Karoče, ja nu kāds ir aktīvs un neinerts personāžs ar nepasīvu nostāju dzīves notikumu plūdumā, tu, začīt, vari droši uz piedestāla sevi likt augstākajā augstumā.
      • Šis mani iedzen frustrā un kamēr es "ar draiva sludināšanu" biju pabeigusi brokastu cēliena darbus,, vedjmah jau visu uzrakstījusi. Patiesi, kāpēc ATKAL jau kāds mūs nosauc par tresnām? Ko gan tik īpašu mēs sludinātu?
        • Varu īsumā apstāstīt. Jūs abas gan gribat, gan jums sanāk skriet uz augšu pa dzīves trepēm, īsti nespējot saskaitīt stāvus, kuriem paskrienat garām. Un jūsu spēļu laukums ir viss milzīgais debesskrāpis. Gan jau kāddien aizskriesiet līdz jumtam un varēsiet novērtēt ainavu, kuru redz tikai retais. Aber citi tajos stāvos dzīvo un skriet nekur netaisās. Cits pirmajā, cits septītajā vai vienpadsmitajā stāvā. Un kāpt uz augšu viņiem(mums) nenāk ne prātā - ko tur meklēt? Arī ainava nez vai ir šīs smagās skriešanas vērta;))

          Kaut kā tā.
          • Oi, nē nē; baigi idealizēti šitais ietērpts vārdos. Es būtu mirusi, ja ne vislaik kustībā. Un viss. Pašsaglabāšanās vārdā vajag kustēties. Ja konstanti nenodarbojas ar kāpšanu (un neobligāti, ka vienmēr uz augšu, ja izmantojam to analoģiju ar debesskrāpi), tad i beigas. Mugurkauls uzsūcas un kājiņas izžūst un nokalst un atkrīt, galvā ieaug kālis.

            Starp citu, tāpat arī nedomāju, ka ir kāda tāda augša un no tās paverošamies ainava. Ešers man visnotaļ piekrīt (precīzāk, es pilnībā uzticos viņa veikumam šī procesa vizualizācijas jomā - iegūglē G. Attēlos Escher stairs un praktiski jebkas der :)
          • šitais laikam vislabāk:
        • tas īpašais ir minētais lielums "griba". tā jau viss labi, reku vedjmah mani saslavēja tā, ka ausis vīst, bet fundamentāla atšķirība ir "griba" :)
          • nu jā, man te otrā istabā arī nu[at arī uz pirkstiem parādīja un izskaidroja tēmas izvērsumu, BET ES TĀPAT NESAPROTU, jo es neko tāāādu nedaru un vēl nesen abas ar veģmu sirsnīgi apmainījāmies jaunākajiem tipien un trikiem survaivalismā. kāda griba, bāc, tēvudubļi sidraboti.
          • Kāda griba, johambille? :) Mani vada tikai un vienīgi dabiska vēlme cīnīties ar entropiju. Es nebeidzu vien brīnīties, ka kādam tas tā nava - jo nu šķiet tik pašsaprotami, vislaik gribas redzēt jaunas bildes aiz loga, nevis skatīties Bidstrupa karikatūru grāmatiņā kopš 3 gadu vecuma līdz nāvei.

            Man vienkārši ir nenormāli garlaicīgi ilgāk par N laika vienību darīt vienu un to pašu. Līdzko sistēma no stāvokļa Haoss, Neprognozējamas izmaiņas un Karadarbības fronte pāriet stabilā stāvoklī Rutīna, Maintenance un Stabilitāte, man kļūst nepanesami booring uz to visu skatīties, jo nav vairs nekā neatliekama un degoša, ko, ja nedarīs tūdaļ pat, viss aizies k jebeņi matjeri. Un tad jau var mierīgi nedarīt.

            Un es sev tā noriebjos, kad iesēņojos, tā kluknēšana un blenšana ekrānā bezsakarīgā; es palieku trula un apsūnojusi piepe. Bet ēst taču gribās, un arī kādreiz pa kādu džungli panēsāties, palidot un protams! nomaksāt NĪN Jūrmalas domei, soa, nākas prostituēties un pārdot smadzenes, lai vairāk naudas paliek pāri izklaidēm. Bet, lai tas varētu sekmīgi izdoties, vajag vislaik atrast jaunas nozares, žanrus un vietas, kur vēl joprojām valda Haoss (bet tai pat laikā neņemt to pārāk personīgi, jo tie, kas Haosu uztver personīgi, ātri saiet dēlī).
            Tā nu sanāk, ka man Haoss ir nepieciešams, lai nebūtu garlaicīgi, bet atkal ne pārāk privāti, lai nesajuktu prātā.
            Man patīk zināmi strukturāli rāmji, bet ne pārāk pedantiski un sakārtoti, lai nav pārāk nedabīgi un safrizēti.
Powered by Sviesta Ciba