Comments: |
| From: | neraate |
Date: | November 24th, 2016 - 12:33 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es īsti nesaprotu kādēļ sevi jāspiež ēst tādi dārzeņi, kas negaršo, jo nu jau sev vairs nav tie laiki, kad nekā nav un neko nevar nopirkt
kāposts man arī negaršo, bet man bērnībā bija kāpostu diēta. tīteņos ir ok, salātos ar burkāniem arī, lai gan pati tādus netaisu. un kapātie balodīši man garšo, visādi citādi es ēdu ja ir, piemēram, zupā, bet sajūsmā neesmu. ja mājās ir, es parasto kāpostu aizvietoju ar ķīnas kāpostu un tad gan man viss ļoti garšo. toties man ļoti garšo ķirbis. nabaga studentu laikos iemācījos ēst un nu tiešām ēdu visādi, arī svaigu bez nekā. bet ķirbim foršais ir tas, ka var visādos ēdienos uztaisīt tā, ka pēc sevis negaršo. nu tur ar kariju, saldo krējumu, kausēto sieru, dārzeņu biezzupās ar tomātiem savā sulā u.tml.
| From: | vacatio |
Date: | November 24th, 2016 - 12:51 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tāpēc, ka dārzeņi ir jāēd. man patiesībā garšo tikai kartupeļi. visos iespējamos veidos. Bet nav jau labi tik uz kartupeļa dzīvot. Vēl tomāti un gurķi, bet tajos nav nekā veselīga tāpat kā kartupeļos).
Es gan esmu iemācījusies tagad burkānus un bietes cept krāsnī kopā ar kartupeļiem (un rozmarīnu).
Bet ar ķirbjiem vispār ir tā, ka atkarīgs no šķirnes. Man te bija atvests viens neliels ķirbītis (pa vidu šausmīgi ciets, knapi sagriezu), bet laša zupā bija izcils- nokrāsoja visu koši dzeltenu, toties nekādas ķirbja garšas vispār nebija. Savukārt tagad man iedots viens mīksts ķirbis, bet nu tik izteikta tā ķirbja garša, ka nezin kur viņu iebāzt. Tur tikai miskaste līdzēs.
| From: | neraate |
Date: | November 24th, 2016 - 03:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
batātes? puķkāposti? keils? selerija? (mamma šo rīvē kopā ar burkānu, dažreiz + ābols, ļ. garšīgi, lai gan pašai slinkums taisīt). kālis? rutks? kolrābis? visus pēc keila mana māte rīvē un mēs ēdam ar krējumu salātos, nesen izmēģināju kolrābi arī cept cepenē (dārzeņu sacepumā) un bija ļoti garšīgi, tāda ļoti ļoti maiga puķkāpostam līdzīga garša. briseles kāposti? brokolis? pākšu pupiņas? puravi? lapu salāti? baklažāns? paprika?
ir daudz veidu kā to ķirbi apēst, ja reiz tiešām: ja rīvē vai blenderē sulā, ķirbīguma garšu labi noņem citrusi (citrons, apelsīns, greipfrūtu neesmu mēģinājusi), ja pieliek arī ābolus, ķirbi īsti nejūt (nu, tikai konsistencē). vitaminu kombo ir ķirbis+rieksti+medus+rīvēts ābols+dzērvenes+citrona sula, var nelielu bļodiņu salātu uztaisīt un kaut vai to ēdamkaroti apēst. sāļajos ēdienos un dārzeņu sacepumos vai sautējumos ķirbja garšu var maskēt ar asumu (ingvers, muskatrieksts, kardamons, čili) vai stiprumu (ķiploki, sīpoli). man gan ļoti garšo arī kombo gaļa+sīpols+ķirbis+burkāns. gan maltas gaļas mērcē uz pannas, gan sacepumā, gan podiņā +/- sēnes, saldais krējums, gan plovā (mana vecmamma taisa plovu ar burkāniem). vīramāte atkal ķirbjus liek svaigajos salātos, kad kombainā samaļ kopā ar papriku (vēlams dažādu krāsu), zaļumiem, ķīnas kāpostu +/- burkāni. labās garšas noslēpums izrādās ir daudz eļļas. divu veidu vismaz
principā man šķiet, ka ja jāēd dārzeņi vitamīnu dēļ, tos var aizvietot ar augļiem (vai izmēģināt visādus trendīgos salātus nu tur ar granātābolu sēklām, ir vairākas salātu pavārgrāmatas, ir vērts aiziet uz bibliotēku) un šķiedrvielas uzņemt ar pilngraudu produktiem vai tiem pašiem augļiem
| From: | vacatio |
Date: | November 24th, 2016 - 03:16 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Daktere teica, ka no importa augļiem tikai cukurs nākot klāt, nekas vairāk. Nē, nu ir jau varianti. brokoļi un puķkāposti mums garšo. Tik ziemā ar viņiem grūtāk. | |