|
[Feb. 9th, 2016|10:43 am] |
|
|
|
Comments: |
| From: | f_g |
Date: | February 9th, 2016 - 04:37 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es cepu no graudaspēka maisījumiem. Tiesa, maizes krāsnī, kas pati trīs reizes visu maisa un raudzē. Tomātu-bazilika man šķiet viena no tām, kurām ir maz izteikta tā tomātu-bazilika garša/smarža. Biežāk esmu cepusi sēklu maizi, šokolādes maizi, miežu maizi ar cepamo pulveri. Arī maizes krāsnī cepot, pufīga tā nesanāk. Tomēr pilnais grauds nedod to gaisīgumu. To zinu arī no pieredzes, cepot kūkas un mazkeksus (mafinus). Ja gribas gaisīgāku, tad pamēģini tos vācu maizes maisījumus, kas ir rimi, stockman. Mūsmājās tie arī tiek regulāri cepti. Vēl viens variants - eksperimentēt pašai ar mīklas gatavošanu. Un vēl viena lieta - maizei, manuprāt, tomēr patīk mīcīšana. Tā nav nekāda kūka vai cepums. :)
Es gaidīju tavu komentāru. Zinu, ka Tu pie viņiem pērc. taga man tapa skaidrāks ko dara maizes krāsns. manam multikatlam ir maizes cepšanas funkcija, viņa ir 2 posmos - raudzēšana un cepšana. Domāju, tas pats notiek arī maizes krāsnī, bet taga skaidrs, ka maizes krāsnī ir arī maisīšana. Un es sekoju sava katla cepšanas instrukcijai, kura ar bija tāda stipri nepilnīga dēļ kā man acīmredzot viss sanāca ķepīgs, nevis drupens.
| From: | f_g |
Date: | February 9th, 2016 - 04:50 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Mamma ir multikatls un tur salīdzinoši labi cepas keksi (parastie - sviests, olas, cukurs, milti, piens, kāda garšviela). Bet man nepatīk tas, ka virsa tāda pamitra paliek (man patīk ar smuku, viegli brūnu garoziņu) :) Neesmu mēģinājusi tos vācu maisījumus mammas multikatlā uzcept, bet pieņemu, ka tie drīzāk varētu sanākt. Man pašai no tiem vācu pie sirds dikti iet šis: Pamēģini varbūt arī kādu no Dobeles maisījumiem. Es vienu gaišo kaut kādu cepu, kad gāju ciemos. Ēdāji teica, ka garda. :) Es zinu, ka graudaspēka maizi cilvēki cep parastajā krāsnī, bet tad krietni piedomā pie mīcīšanas, lai viss ir labi izmīcīts. :) Iespējams, ka tieši tā bija problēma. Bet par maizes krāsni.. nu, jā tur pilnīgi cita lieta. Normālā situācijā maize ātrāk par 3,5 stundām neizcepas (ar visām raudzēšanas un maisīšanas procedūrām). Tiesa, arī man reizēm sanāk negadījums un maizīte sakrīt, lai gan neko savādāk kā parasti nedaru. Laikam jau ir kādas dienas, kas ir piemērotas maizes cepšanai labāk, nekā citas. :) | |