|
Feb. 9th, 2016|04:50 pm |
Mamma ir multikatls un tur salīdzinoši labi cepas keksi (parastie - sviests, olas, cukurs, milti, piens, kāda garšviela). Bet man nepatīk tas, ka virsa tāda pamitra paliek (man patīk ar smuku, viegli brūnu garoziņu) :) Neesmu mēģinājusi tos vācu maisījumus mammas multikatlā uzcept, bet pieņemu, ka tie drīzāk varētu sanākt.
Man pašai no tiem vācu pie sirds dikti iet šis:
Pamēģini varbūt arī kādu no Dobeles maisījumiem. Es vienu gaišo kaut kādu cepu, kad gāju ciemos. Ēdāji teica, ka garda. :)
Es zinu, ka graudaspēka maizi cilvēki cep parastajā krāsnī, bet tad krietni piedomā pie mīcīšanas, lai viss ir labi izmīcīts. :) Iespējams, ka tieši tā bija problēma. Bet par maizes krāsni.. nu, jā tur pilnīgi cita lieta. Normālā situācijā maize ātrāk par 3,5 stundām neizcepas (ar visām raudzēšanas un maisīšanas procedūrām). Tiesa, arī man reizēm sanāk negadījums un maizīte sakrīt, lai gan neko savādāk kā parasti nedaru. Laikam jau ir kādas dienas, kas ir piemērotas maizes cepšanai labāk, nekā citas. :)
|
|