Sickbay of my imagination - [entries|archive|friends|userinfo]
Entitious

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 19th, 2021|09:22 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

Kā eksaktajam ar piesitienu uz valodām, man lopā besī patlabanējā situācija ar kovfefe. Precīzāk, fakts, ka cilvēki nesaprot, ko nozīmē imunizācija. Kautkā vēsturiski mūsu kopistiskajā neizpratnē par pasauli ir iezagusies ideja, ka "imūns" nozīmē "neievainojams ar konkrēto vektōru". No medicīniskā viedokļa, imunizācija nozīmē iemācīt organismam priekšlaicīgi, ka kautkas nav labs un tas kautkas ir jāsit ar sūdainu mietu pirms tas ir paspējis savārīt lielas ziepes. Imunizācija nenozīmē, ka ziepes netiks savārītas, tas nozīmē to, ka ziepju daudzums tevi nenogalinās. Ideālā gadījumā ziepju nebūs, ok gadījumā imunizētais kļūst asimptomātisks. Tas viss ir atkarīgs gan no konkrētās imūnsistēmas, gan arī no saņemtā vīrusa daudzuma. Divu nedēļu plosts uz pelmeņu diētas pirms vakcinācijas (iespējams, ka slikts piemērs, bet nu neveselīga dzīvesveida piemērs) var nočakarēt imūnsistēmu tik tālu, ka vakcīnas efektivitāte krītas.

Ko tas nozīmē mūsdienās? Tas nozīmē to, ka daunatne ar kakas pasi ducina uz festivāliem un tajos elso viens otram ausī, svētā pārliecībā, ka gan viņi paši ir neaizskarami, gan arī nevar inficēt citus (jo neaizskarami tak, viņu izelpa maģiski iznīcina visus vīrusus un baktērijas). Un tad ir pārsteigums, ka saslimst. Tad sākas big pharma un atlajst sajmu.

Es par ko vispār? Ne jau par liegumiem šinī gadījumā. Vairāk par to, ka pro-vac sludinātāji ir izvēlējušies visnotaļ nelāgu terminu, kas maldina zemnieku vulgaris.

Par mRNA vēsturi, principiem, efektivitāti un trombiem pagaidam nesākšu, tas būs gari.
linkiestādi koku

Comments:
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 19th, 2021 - 10:42 am
(Link)
Aha un vēl nav labi balstīt savu argumentāciju uz ``vakcīnas ir efektīvas tāpēc ka viņas apstiprināja EZA``, nu tipa onkulis teica ka labs značit labs
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:August 19th, 2021 - 11:08 am
(Link)
Nezinu, kas ir EZA. Eiropas zāļu aģentūra? Kretinē lokalizētās abreviatūras.

Vakcīnas apstiprināja, jo tika sniegta informācija, kas norādīja uz to efektivitāti. Vai šī informācija ir patiesa un pilnīga, varbūt zin tikai iesaistītie pētnieki. Ideālā pasaulē EZA (lai kas tas arī nebūtu) saņēma pilnīgu informāciju un bez interešu konflikta izvērtēja, ir ok vai nav. Reālā pasaule atšķiras no ideālās, protams. Varbūt EZA tika uzpirkta, varbūt viņi ir žīdmasōni, varbūt sātanisti (ne LaVeja), varbūt 5g, varbūt, varbūt.

Nepavadot 20 gadus buroties cauri bioķīmijas un medicīnas studijam, mums nav citas izvēles, kā ticēt tiem, kas to ir darījuši. Ir diezgan daudzi veidi, kā akadēmija cenšas pasargāt sabiedrību no sliktas zinātnes - peer review, reprodukcija, 6 sigmas, etc. Esmu vairāk saistīts ar fiziku, bet ir dzirdēts, ka medicīnā ir problēmas ar viennozīmību. Jo paragu variācija ir bezgalīga un pie tik kompleksām sistēmām, kāds ir organisms, viennozīmība ir praktiski nerealizējama. Atliek tikai statistiskās metōdes.

Varētu pavadīt vēl 5-8 gadus veicot inkrementālu testēšanu uz arvien lielākām grupām, varētu pavadīt vēl 100 gadus pārbaudot, vai vakcīna kautkā neietekmē tavus gēnus, samaitājot dzīvi mazmazbērniem. Tikmēr viena liela daļa apmirtu, izdzīvotāji pēc n-tā viļņa un n-tās reinfekcijas būtu vairāk vai mazāk imūni. Tā ir alternatīva uzticībai.

Patlabanējā problēma, manās acīs ir - kā noizolēt tos, kas būtu ar mieru vakcinēties, bet nevar to darīt dažādu veselības iemeslu dēļ, no tiem, kas bļaustās par Geitsu. Vakcinētie gan jau pārdzīvos. Varbūt ar papildus devām/citiem variantiem, citām blaknēm, bet statistika saka, ka gan jau kāds izdzīvos.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 19th, 2021 - 11:41 am
(Link)
Nujā komunikācijas problēmas, kamēr citās valstīs godīgi pasaka ka vakcīnas ir jaunas un izpētes procesā ( a kā citādi 2 gadu laikā) šite bīda argumentus no autoritātes. Tas nepalīdz. Un no tā rodas tikai papildu supports pļaviņveidīgiem bļāvējiem - krāpniekiem - šarlatāniem.
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:August 19th, 2021 - 12:24 pm
(Link)
Tā jau ir dziļāka un vispārīgāka problēma ar profesionālo politiku - lēmējiem nav ne mazākās nojausmas par to tēmu, kuru tie apspriež. Varbūt ļoti virspuseja, ja purns ir sēdējis krēslā n+ gadus, kad gribot-negribot kautko pacel. Tādēļ arī nespēja apsvērt sekas un pieņemt sakarīgus lēmumus, tikai spēle uz dzīvnieciskajām dziņām.

Jau labi sen pieturos pie domas, ka ministriju vadītājiem jābūt vadītājiem no attiecīgās jomas. Nevar būt tā, ka pipuks ar pavāra pieredzi lēkā no aizsadzības uz izglītības ministriju.

Par to, ka vakcīnas jaunas - no vienas puses to vajadzētu saprast arī pašam patērētājam, no otras puses - nemaz tik jaunas nav. 30 gadi tomēr, ar 10+ gadu visnotaļ veiksmīga pielietojuma vēža ārstniecībā. Jauns ir tikai payload
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 19th, 2021 - 12:36 pm
(Link)
/Jau labi sen pieturos pie domas, ka ministriju vadītājiem jābūt vadītājiem no attiecīgās jomas. Nevar būt tā, ka pipuks ar pavāra pieredzi lēkā no aizsadzības uz izglītības ministriju./

Jā tieši šis. Un pianists par veselības ministru turpat.