transcendentālais objekts laika galā

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:52: domas grab un ārā birst, emocijas dzimst un mirst
Pagājušajā vasarā pamanīju simpātisku, mazu dekoratīvo kāpostu vienā no balkona puķupodiem. Domāju, ka šis ņiprais, zaļi sārtais kāpostiņš ziemā nosals un pievienosies citiem augiem kompostā.
Ak, kā es maldījos. Dekoratīvais kāposts ne tikai kļuva par vienīgo pārziemotāju(ja neskaita krūmveidīgos,) tas pēdējo nedēļu laikā ir izstiepies trīs reizes garāks.
Kā tāda citplanētiešu antena, kura pret debesīm tiecas izveidot labāku komunikāciju ar galveno kuģi. Kāposta kuplais gals ir uzziedējis dzelteniem ziediem. Tie ir ieskauti ar sēklu žuburiem, kuri šūpojas vējā.

Šorīt basketbola kortā iepazinos ar Nīlu Makintošu. Nīls ir visai garš, ar iesirmiem, ponijā saņemtiem matiem. Viņam ir Nike botas un hipiju krāsas basketbola šorti. Viņš izskatās tā uz 40, bet viņam esot 61. Biju pamatīgi pārsteigts.
Nīls man padeva atsistās bumbas un visādus padomus. Viņš lielāko daļu savas dzīves pavadījis Sanfrancisko, strādājis tehnoloģiju nozarē. Tāds kruts džeks, cerams, ka atkal viņu satikšu.

Es šobrīd vienlaicīgi lasu kādas piecas grāmatas, kuras man kāds uzdāvinājis vai ieteicis. Kādreiz jau izlasīšu visas, bet tagad mēģinu katrai grāmatai veltīt nedalītu laiku un uzmanību. Prāts klejo iespējamību katlā, krūškurvī patīkams satraukums. Es gribētu katru labo domu aizpraktizēt līdz nākošajam līmenim, tad ķerties klāt konsekventajai, bet viņas visas grib notikt vienlaicīgi. Hmm, meditācija laikam.

Comments

[User Picture]
From:[info]runcis
Date:11. Marts 2021 - 10:19
(Link)
Vai drīkstu palūgt padalīties, kādas grāmatas lasi?
[User Picture]
From:[info]ub
Date:11. Marts 2021 - 15:56
(Link)
Ar prieku :) mana pašattīstības plejliste:

Matthew Walker 'Why we sleep' zinātniski par miegu. Frīkojos katru nakti, kad nenoguļu vismaz 8 stundas.

Marianne Williamson 'Inspiring Teachings On A Course In Miracles' spēcinošs vēstījums, bet dažreiz ir par daudz.

Matthew Fox 'The Hidden Spirituality of Men: Ten Metaphors to Awaken the Sacred Masculine' vai tev ir izdevies atrast Dievieti sevī? Kruta, tagad meklēsim Dievu. Vispār jau ļoti interesanti par arhetipiem un par to, ka vīrieši un arī sievietes neizmanto savu pilno potenciālu.

Bessel van der Kolk 'The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma' zinātniski par pagātnes traumu atbrīvošanu.

Eric Berne 'Games People Play: The Psychology of Human Relationships' par iekšējo bērnu, optimālo pieaugušo un vecākiem, un kā mēs ieņemam dažādas lomas/izspēlējam attiecības.

E. Virza 'Straumēni' Gaismas pils, dawg.
From:[info]10m_zem_uudens
Date:11. Marts 2021 - 18:35
(Link)
Tev varētu patikt arī "The School of Life" (Alain de Botton)
[User Picture]
From:[info]ub
Date:11. Marts 2021 - 22:29
(Link)
Paldies, piemet vēl vienu pagali :)
Bet nopietni, paldies, ieteikums tieši laikā, jo mans emocionālās inteliģences līmenis ir kā tikko pubertāti sasniegušai meitenei.
From:[info]10m_zem_uudens
Date:12. Marts 2021 - 10:51
(Link)
viņš tieši piemin, ka "emocionālajās skolās" būtu gan 7gadīgi, gan 50gadīgi vienā klasē ;D Lai sokas! Labākā inevstīcija sevī.
[User Picture]
From:[info]runcis
Date:13. Marts 2021 - 23:30
(Link)
Paldies! 'Why we sleep' un 'Games people play' ir ieliktas bibliotēkas lasāmajā sarakstā. Pārējās vajadzēs apskatīt...
[User Picture]
From:[info]ub
Date:14. Marts 2021 - 15:06
(Link)
Prieks, ka atradi arī sev ko noderīgu :)
Powered by Sviesta Ciba