www.tribine.lv ([info]tribine) rakstīja,
@ 2011-02-18 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Teju puse no iedzīvotājiem mēnesī 100 Ls atvēl rēķiniem
1plaudis1 0 komentāri
Lai arī katrs piektais iedzīvotājs ar sadzīves pakalpojumu rēķinu apmaksāšanu kavējas mēnesi vai pat vēl ilgāk, tomēr 80% iedzīvotāju rēķinu apmaksu veic regulāri, ievērojot noteiktos termiņus, liecina veikalu tīkla "Maxima" veiktās aptaujas rezultāti.

Vienlaikus aptauja atklājusi, ka izdevīgums nav noteicošais, pēc kura vairums cilvēku izvēlas norēķinu iespējas. Interesanti, ka 77% iedzīvotāju, apmaksājot rēķinus, uzmanību pakalpojuma komisijas maksai pievērš vienmēr, un katrs ceturtais iedzīvotājs izpēta norēķinu iespējas un izvēlas lētāko, tomēr turpat pusei cilvēku svarīgākais, lai norēķināšanās būtu ērta un zemākā komisijas maksa ir tikai otrs svarīgākais kritērijs.

Sadzīves pakalpojumu rēķinu apmaksai, tostarp rēķinu par elektrību, apkuri, ūdeni, gāzi, mobilajiem sakariem, interneta un televīzijas pakalpojumiem, namu apsaimniekošanu, 48% iedzīvotāju tērē vairāk 100 Ls mēnesī, 21% tam velta 76-100 Ls, savukārt 16% norēķiniem atvēl mazāk kā 50 latus mēnesī.

„Aptaujā noskaidrojām, ka lielākā daļa iedzīvotāju izdevumus plāno tā, lai vispirms apmaksātu ikmēneša rēķinus un tikai pēc tam domā par līdzekļu izlietojumu citām vajadzībām. Svarīgi, ka 74% cilvēku izdevumus ieplāno savlaicīgi, lai arī apkures sezonā rēķinu apmaksu varētu veikt noteiktajā termiņā, turklāt lielākā daļa izvērtē, kur norēķinus veikt pēc iespējas izdevīgāk,” norāda „Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš.

Aptauja par Latvijas iedzīvotāju paradumiem, apmaksājot dažādu pakalpojumu sniedzēju rēķinus tika veikta no 13. līdz 16.februārim veikalu tīkla "Maxima" mājaslapā www.maxima.lv, un tajā piedalījās 1857 unikālie lietotāji.

Kopš 2009.gada jūlija ikmēneša rēķinu apmaksu par dažādiem sadzīves pakalpojumiem iespējams veikt arī veikalu tīkla „Maxima” kasēs. Šim pakalpojumam ir piemērota zemākā komisijas maksa no visām iestādēm un uzņēmumiem, kas piedāvā šādu iespēju, - 25 santīmi. To iedzīvotāju skaits, kuri dažādu sadzīves pakalpojumu rēķinus izvēlas apmaksāt "Maxima" kasēs, gada laikā pieaudzis par vairāk nekā 10 reizēm. Visbiežāk pircēji izvēlas apmaksāt elektrības rēķinus, norēķinoties par „Latvenergo” sniegtajiem pakalpojumiem.

Līdztekus "Latvenergo" rēķiniem jebkurā "Maxima" veikala kasē var samaksāt arī „Lattelecom”, "Latvijas Mobilā telefona", "Tele2", "Bite Latvija", "Telefant", "Baltcom TV", Baložu komunālās saimniecības, "EVP International UAB", izdevniecības nama "Print Media", "Press Distribution Center" un "Oriflame Latvija" rēķinus. Turklāt tuvākajā laikā "Maxima" plāno apmaksas pakalpojumu klāstu paplašināt.




(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?