www.tribine.lv ([info]tribine) rakstīja,
@ 2011-02-15 16:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Erudīcijas konkursā ''eXperiments'' cīnī
Katriinsa 0 komentāri Skatīt bildi
Latvenergo koncerna erudīcijas konkursam “eXperiments” pieteikušās 220 pamatskolas skolēnu komandas no visas Latvijas. Komandas jau tagad neklātienē aktīvi pilda un gatavo fizikas uzdevumus, lai izaicinātu citu Latvijas skolu konkurentus un cīnītos par iekļūšanu sava reģiona zinošāko pieciniekā. Tas nodrošinās iespēju nokļūt neklātienes noslēdzošajā kārtā, lai sacenstos par iekļūšanu fināla spēlē LNT tiešraidē maija sākumā un 2011. gada konkursa ”eXperiments” uzvarētāja godu.

Erudīcijas konkursā ”eXperiments”, kas šogad norisinās pavisam jaunā formātā, patlaban aktīvi piedalās 1320 astoto un devīto klašu skolēni no Latvijas pamatskolām. Vislielākā pieteikto skolēnu komandu aktivitāte ir plašajā Rīgas reģionā, kur savstarpēju konkurenci veido 93 jauniešu komandas. Gan Latgali, gan Kurzemi pārstāv 33 komandas, Zemgales reģiona skolas pieteikušas 32 komandas, savukārt par Vidzemes gaišāko prātu godu cīnās 29 komandas.

AS “Latvenergo” Komunikācijas projektu daļas vadītāja Raja Kočanova atklāj: „Esam patīkami pārsteigti par negaidīti lielo skolēnu interesi šogad. Lai arī vispārizglītojošo skolu skaitam ir tendence samazināties, skolēnu erudīcijas konkursam ”eXperiments” pieteikto komandu skaits ir audzis! Tas liecina, ka skolēni jau pamatskolā apzinās, cik svarīgi ir apgūt fiziku arī ārpus mācību stundām, turklāt noteikti jāsaka paldies arī aizrautīgajiem fizikas skolotājiem, kas motivē savus skolēnus piedalīties! Ceram, ka konkurss ikvienam no dalībniekiem raisīs vēl dziļāku interesi par enerģētiku un tās apguvi arī pēc pamatskolas.”

Cīņa par pamatskolas gudrāko jauniešu titulu sākusies jau 7. februārī, bet tieši šonedēļ tiek dots starts konkursa interesantākajai daļai – komandu „eXperimentālajam izaicinājumam”, kas ļauj komandām izstrādāt fizikas uzdevumus saviem konkurentiem, kā arī risināt sāncenšu veidotos cietos riekstus. Interesantā komandu atjautības un erudīcijas sacensība internetā norisināsies līdz pat 11. martam, kad tiks noskaidrotas piecas komandas no katra reģiona, kas ieguvušas visvairāk punktu un tālāk cīnīsies neklātienes fināla kārtā. Tajā tiks noteiktas piecas Latvijas reģionu labākās un zinošākās komandas, kas aizstāvēs savu, skolas un reģiona godu fināla spēlē LNT tiešraidē maija sākumā. Tikai viena komanda iegūs šī gada Latvijas jauno erudītu titulu un Latvenergo sagādātu iespēju doties pasakainā ceļojumā uz Grieķijas lielāko salu – ainavisko un kultūrvēstures liecībām bagāto Krētu.

Šogad Latvenergo erudīcijas konkursu ”eXperiments” atbalsta portāls www.draugiem.lv, skolēnu un studentu karte "ISIC", apgāds "Lielvārds", tūrisma aģentūra "FTB", žurnāls "Ilustrētā Zinātne", piedzīvojumu parks "Mežakaķis", vertikālais vēja tunelis "Aerodium", galda spēļu veikali "LUDO", pica „Lulū”, elektronisko pakalpojumu sniedzējs „Lattelecom” un portāls Tvnet.lv.

Konkursa ''eXperiments'' aizsākumi meklējami 1995. gadā, kad to iedēvēja par "Vatiņu". Laika gaitā tas nomainījis vairākus skanīgus nosaukumus – "Voltiņš", "Kam gaišākā galva?", bet nu jau piekto gadu tas pazīstams ar nosaukumu "eXperiments". Konkursa laikā 8. un 9. klašu skolēni var pierādīt, cik labi ir apguvuši pamatskolas obligāto mācību vielu, kā arī interesantā veidā atkārtot un iegūt papildu zināšanas fizikā un enerģētikā, turklāt "eXperiments" ir lieliska izdevība skolas vārda un skolēnu zināšanu popularizēšanai Latvijas mērogā, lai atklātu, kurā Latvijas pilsētā un reģionā mīt erudītākie jaunieši un nākotnes eksakto jomu speciālisti.



Katrīna Lulle, Komunikāciju aģentūra / Edelman Affiliate
Tālr. 67242503, e-pasts: katrina.lulle@ka.lv

Erudīcijas konkursā ''eXperiments'' cīnī



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?