www.tribine.lv ([info]tribine) rakstīja,
@ 2011-02-15 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Aicinām nominēt veiksmīgāko „nekrīzes” biznesa ideju
nekrize 0 komentāri Skatīt bildi
Kopš 2009. gada, kad Latvijā tāpat kā daudzviet citur nozīmīgu iespaidu uz līdzšinējo ekonomisko situāciju atstāja krīze, aktuālākais aicinājums, ko izsaka dažāda līmeņa eksperti, ir – cilvēkiem, kas palikuši bez darba, veidot jaunus uzņēmumus un pašiem radīt darbavietas sev un citiem, kā arī jaunos un esošos uzņēmumus attīstīt tā, lai tie sniegtu savu ieguldījumu Latvijas eksporta veicināšanā un starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā.


Eksperti arī atzīst, ka ne visi ir gatavi un spējīgi radīt jaunus uzņēmumus, tomēr tieši pēdējos divos gados dibināta virkne lielāku un mazāku ražošanas un pakalpojumu jomas kompāniju, kas meklē savu atšķirīgo un unikālo nišu. Nenoliedzami liela loma īpaši mazās uzņēmējdarbības attīstībā ir valstiskā līmenī ieviestajiem atbalsta instrumentiem – iespējai dibināt tā dēvēto „mazkapitāla” SIA, pieteikties mikrouzņēmuma statusam ar atvieglotu nodokļu aprēķina un nomaksas iespēju, izvēlēties individuālu darbību, maksājot patentmaksu, pieteikties dalībai reģionālajos biznesa inkubatoros u.c.


Par vairāk nekā 100 jauno uzņēmumu veidotājiem kopš 2009. gada vasaras stāstījis arī portāls Nekrize.lv. Atskatoties uz šo periodu, portāla veidotāji aicina ikvienu nobalsot par, viņaprāt, veiksmīgāko, atšķirīgāko, dzīvotspējīgāko un perspektīvāko no portālā aprakstītajiem pozitīvajiem stāstiem vai arī – ieteikt vēl kādu, līdz šim portālā neatspoguļotu jaunā biznesa varoni.


Savus kandidātus „Nekrīzes biznesa idejai 2011” var ieteikt līdz šā gada 28. februārim, aizpildot pieteikuma anketu. Portāla Nekrize.lv redakcija sastādīs biežāk ieteikto biznesa ideju Top 10 un aicinās kopīgiem spēkiem noteikt, kurš mazā biznesa pārstāvis iegūs balvu. Konkursa noslēgumā gan populārākās biznesa idejas autors, gan trīs uzvarētājidejas atbalstītāji saņems balvas no portāla Nekrize.lv un tā atbalstītāja – DnB NORD Bankas.


Nekrize.lv ir portāls, kurš izveidots ar mērķi sniegt praktiski noderīgu un pozitīvi iedvesmojošu informāciju visiem, kurus skārusi ekonomiskā krīze, un parādīt, kā varam rast izeju no tās paši saviem spēkiem.

Nekrize.lv



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?