Dance me to the end of love - Karmas pineklis

About Karmas pineklis

Previous Entry Karmas pineklisSep. 10th, 2007 @ 06:56 pm Next Entry
Kopš vakardienas mani nodarbina jautājums- kur beidzas mūsu pašu karma (Protams, ja tāda ir) un sākas tas, ka mēs izpildam kāda cita karmu? Respektīvi, vai ļaunums nāk atpakaļ un, vai tas vispār vienmēr ir ļaunums tādā gadījumā, ja tas ir nosacīts "sods" kādam citam.
Tags:
(noņurdies jel!)
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: September 10th, 2007 - 10:28 pm
(Link)
Kas vispār ir ļaunums? Zaglim kaut ko nozag ir laba doma, bet citam tā ir slikta doma, tad kas īsti tam zaglim nāks atpakaļ par viņa darbu?
[User Picture Icon]
From:[info]traksaule
Date: September 11th, 2007 - 08:15 pm
(Link)
Ne jau gluži tā, ka zaglim ko nozagt, bet, nu , jā, doma apm tā pati.

Ļaunums ir relatīvs, atkarīgs no tā, kas ir pieņemts par labo. Tomēr ir lietas, kuras nekad nevar nosaukt par labām kaut vai piem, ja tiek izvarots un nogalināts mazs bērns, kurš vēl neko nav paspējis nodarīt, tādā gadījumā tas ir ļaunums, bet, ja kādai ciltij tā ir tradīcija, tad priekš viņiem tas nav ļaunums.

/ Mjā, laikam baigi bezsakarīgi domu izklāstīju...
[User Picture Icon]
From:[info]mat
Date: September 11th, 2007 - 10:18 pm
(Link)
Ja ļaunums ir tikai relatīvs jēdziens, tad kā no relatīva jēdziena var veidoties it kā absolūta karma? Droši vien ne kā.

Tas ir aptuveni tāpat kā katrai ticībai ir savs dievs vai dievi, kas nezin citu ticību dievus. Es ticu, ka varētu būt augstāks spēks, taču visas ticības ir tikai cilvēku interpretācija par šo spēku. Tieši tāpat cilvēki mēģina nodalīt labo no ļaunā un izdomāt dažādas lietas, lai pārējie tām ticētu. Ja Tu ticētu karmai un eksperts pateiktu, ka nogalinot piecus cilvēkus Tev karma kļūs daudz pozitīvāka, vai tiešām Tu to darītu?
(noņurdies jel!)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba