Galma Āksts ([info]torch) rakstīja,
@ 2009-01-25 14:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atradu lieliski saglabājušos 1964. gada 10. jūnija Rīgas Balsi. Tur pirmajā lapā raksts "Itālijas komunisti Rīgā":


"Otro dienu uzturoties Latvijas galvaspilsētā, Itālijas komunistu grupa ar Brešas federācijas pirmo sekretāru Adelio Teraroli priekšgalā iepazinās ar Rīgas vēstures un arhitektūras pieminekļiem, devās pastaigā pa pilsētas krāšņajiem parkiem un Komjaunatnes krastmalu. Pēc tam viesi apmeklēja Latvijas PSR Revolūcijas muzeju. Viņi ar lielu interesi apskatīja daudzos eksponātus. Itālijas komunisti sevišķu uzmanību veltīja ekspozīcijai, kurā parādīta boļševiku vīrišķīgā cīņa par padomju varas atjaunošanu Latvijā drūmajos Ulmaņa fašistiskā režīma gados. Viņi ilgi aplūkoja pagrīdes tipogrāfiju maketus, skrejlapas un uzsaukumus.
Itālijas komunisti apskatīja arī muzeja nodaļas, kur glabājas varonīgo padomju karavīru - Lielā Tēvijas kara dalībnieku - ieroči, personiskās mantas, apbalvojumi un dokumenti. Viesu uzmanību saistīja eksponāti, kas atspoguļo Padomju Armijas daļu un apakšvienību kaujas par Baltijas republiku atbrīvošanu, kurās plecu pie pleca pašaizliedzīgi cīnījās visu mūsu zemes tautību pārstāvji.
Pēcpusdienā viesi no Itālijas ieradās vizītē Latvijas Komunistiskās partijas Centrālajā Komitejā. Viņus pieņēma CK ideoloģiskās nodaļas vadītājs I. Andersons. Notika draudzīga saruna, kurā piedalījās arī citi Latvijas KP CK atbildīgie darbinieki. LTA"



P.S. Ja kādam šo nodzeltējušo avīzi vajag kādiem cēliem mērķiem - vēstures arhīviem, analizēšanai vai vnk labam mērķim (nevis dibena slaucīšanai), tad es to atdošu, jo tiešām ir pārsteidzoši labi saglabājusies - stāvēja koferī ieklāta.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?