tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2011-11-17 10:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mazliet par banku apbalvojumiem ...
Ar zināmām šausmām un jautrību raugoties uz kaimiņzemes likstām (pirms 3 gadiem viņi ļauni priecājās par mūsu Parex - tagad viņiem pašiem savs), nespēju izklusēties, lūk, par kādu interesantu novērojamu:

Vēl izgājušgad The Bankers (kas skaitās starptautisks bankotāju vērtēšanas un gratulēšanas kantoris, kas bāzējas Londonsitijā) Snoras banku nosauca par izcilāko banku Leišmalē, minot, ka "apbalvojums saņemts par "Snoras" bankas pastāvīgu darbības un bankas tīkla attīstību, kā arī par galveno bankas darbības rādītāju pieaugumu".

Šogad gan izrādās, ka bankas menedžmentam nav problēmu parakstīties zem likviditāti apliecinošiem dokumentiem finansu uzraugiem, ka bankas rīcībā ir noteiktas vērtības vērtspapīri (1 miljarda litu vērtībā), kas uz doto brīdi atrodas ārvalstu seifos. Pēc publiskās informācijas spriežot, tas ir pat bezkaunīgāk nekā izdarījās Kargins ar Krasovicku. Vēl jo īpaši ņemot vērā to, ka viss Snoras topmenedžments šajās dienās ir izbraucis privātā, ārpuskārtas un diskrētā atpūtā nezināmā virzienā ārpus Lietuvas. Tātad suns zin, ko ēdis.

Šajā ziņā visai savāda ir The Bankers mētāšanās ar apbalvojuma birkām apšaubāmas kvalitātes Austrumeiropas bankām, lai gan ... neminēšu vārdā, bet civilizētajā Eiropā pastāv visvisādi banku apbalvošanas kantori, kas par 20 000 EUR, izpētīs, izanalizēs un atzīs, ka banka, piemēram, ir labākā Korporatīvo klientu apkalpošanā, Noguldījumu pārvaldīšanā vai Pieejamībā - vārdusakot jebkurā sfērā, kur bankai ir nepieciešams steidzami palielināt atpazīstamību, tirgus daļu, biznesa novirziena rentablitāti un klientu skaitu. Un izbļaustīs šo ziņu glancētos žurnālos un izsniegs pat diplomu zelta imitācijas rāmītī. Nevienu jau vērtētāju neinteresē, kādi kretīni sēž valdē vai ka īstenais stāvoklis ir nomaskēts, izmantojot grāmatvedības burestības.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?