tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2011-10-07 16:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Intel "godīgās" konkurences rūgtā garoziņa


Raksts par to, kāpēc reizēm šķiet, ka viena ražotāja dators ir sūds, bet cits nav. Interesanti atklājumi tiem, kam tas interesē. Ja neinteresē - tad dāmas iet lasīt kastaņus un rudenslapas, bet puiši iegādāt vakaram šņabi un daiļajam dzimumam vīnu.

Tālāk te: http://goo.gl/AJA3J


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]akvalangs
2011-10-07 17:52 (saite)
intel normāli pacani. apjāj visu kas nekustās. es tikai vienu lietu nesaprotu. huļe tādi amd kas nodarbojas ar miljonu (vai miljardu?) biznesu līdz tam paši nenonāca? kas viņi dauņi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tominja_opiitis
2011-10-07 17:57 (saite)
Tas tāpēc, ka lielāko daļu instrukciju, kas dara baudāmu interneta izmantošanu, video atskaņošanu, darbu ar grafiku - proti, SSE saimi, AMD ir spiests vai nu pirkt no Intel, vai saņemt maksas atļauju atdarināšanai... Tur tak aizmugurē stāv neskaitāmas licences, kā procesors strādā ar noteiktiem datu tipiem. AMD savlaik centās bīdīt savas instrukcijas, bet Intel šīs nobērēja. Ne tāpēc, ka tās bija sliktākas, bet gan tāpēc, ka Intel havo lielāku tirgus daļu, un progeri negrib rakstīt kodus atsevišķi priekš Intel, AMD, VIA, DM&P un RDC (tie ir visi proču ražotāji). Tagad gan ASV un Eiropa liek Intel liberalizēt šito fišku, lai vairotu konkurenci...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?