tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2011-04-28 13:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Eiropas savienībai ir gatavs plāns karam Lībijā
Mani vienmēr ir fascinējusi starptautiskās diplomātijas liekulība formulējumos un ieņemtajās pozās. Piemēram, ja es kā civilpersona ļauju banku aplaupītājiem plānot bankas aplaupīšanu savā dzīvoklī, rūpējos par viņu labsajūtu un vācu informāciju par, teiksim, kameru izvietojumu pie bankas vai inkasācijas darba laikiem - es kļūstu par līdzdalībnieku noziegumā.

Bet, ja, piemēram, tāda Itālija iedod NATO iznīcinātājiem / bumbvedējiem skrejceļus uzlidojumiem Lībijai, tad Itālijas sirdsapziņa ir tīra. Un Spānijas tāpat, neskatoties, ka tā vāc izlūkdatus un nodod tos saviem NATO partneriem.

Priecē, ka nu izskatās, ka visa šī idiotiskā māžošanās ir beigusies, un ES ir sagatavojusi plānu sauszemes iebrukumam Lībijā, bez kura patiesībā šo karu tā arī nekad nevarēs izbeigt. Plāns paredz ES apvienoto spēku izvietošanos Lībijā un pierobežā ar Dienvidsudānu, Nigēriju un Čadu (algotņu pieplūduma Kadafi rindās bloķēšanai). Pamatmērķis ir izvietoties Lībijas jūras un gaisa ostās, lai "nodrošinātu civiliedzīvotāju aizsardzību un humanitāro kravu piegādi, kā arī aizsargātu humanitāro organizāciju darbību". Operācijas darbības laiks ir 4 mēneši kopš uzsākšanas brīža. Teorētiski plāns paredz vien pāris rotu iesaisti Džamahīrijā, neskaitot sapierus, ūdenslīdējus un evakuācijas specvienību biedrus.

Bažīgu dara tas, ka ES savā retorikā nemierniekus sāk dēvēt par civiliedzīvotājiem, bet civiliedzīvotājs ar AK-47 automātu vienā rokā un RPG granātmetēju otrā diezin vai vairs ir uzskatāms par "mierīgo", kā to cenšas pavērst ES. Skaidrs ir arī tas, ka pāris rotas patiesībā neko kaujaslaukā nemaina un cilvēki, kas ir ES apvienoto spēku pavēlniecībā, to lieliski apzinās. Ticamākais tie ir centieni dabūt ES armijniekus, aizbildinoties ar cēliem un humāniem mērķiem, kara lauka pirmajās līnījās, kur, kā krievi mēdz teikt, "lode - muļķe" un ciest zaudējumus, kurus informatīvajā karā izmantot par ieganstu, lai militāro kontingentu ievērojami palielinātu.

Arī Latvijai tur būs iespēja ņemt līdzdalību, jo smiltis ir vienādas gan Irākā, gan Afganistānā, gan arī Lībijā. Ticamākais, ka vairāk gan gaidīs mūsu mediķus, sapierus, kā arī patruļdienestam apmācītos.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?