xxl - [entries|archive|friends|userinfo]
toadbeauty

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 5th, 2013|11:54 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Betē vispār klājas man jautri.
Jautrākais no visa ir cīņa ar ģimenes budžetu. Tas, ka naf naudas, nozīmē nevis to, ka nav ko ēst, bet to, ka es afigenna daudz laika pavadu virtuvē, fingulierējot kaut ko garšīgu, lai visiem labi. Lai pietiekami trekni vīram un pietiekami veselīgi visiem pārējiem. Kas tik nav mēģināts... Pat Mamuta kotletes slavenās. Tās tiešām visiem garšoja.
Tad vēl piecgraudu putras ar āboliem un medu, āboli ar medu, saldēts jogurts (kas jeibogu ir labāks par lētajiem saldējumiem veikalā), sulas un tējas no figviņzin kādiem augiem, aitas gaļa ar to, šito un vēl šito, cepta vārīta, šmorēta....
Veselīgi, bet es i beikc brīžiem.
Tresīju naudu laukā, kur vien var. Visādas sīkhaltūriņas, Knīpas bērnudārza pusdienu pārmaksu atdabūju, jo tagad pagasts apmaksās kā daudzbērnu ģimenei, ienākumu deklarācija par trijiem gadiem ar visiem veselības čekiem... Nu un tad jau tūliņamies būs normālā "māmiņalga" padsmitajos datumos. Skat, uz janvāri varēšu varbūt abus nolauztos zobus salabot, ja būs atlicis, ko labot...
Tad vēl pa vidu visam nedrīkst aizmirst izmēzt māju, jo Knopka atkal astmo, sīkais Rullītis ēd, vingro un vemstās un nekādi ne otrādā kārtība. Lielais puika prasa uzmanību mācību sakarā, vajadzētu vēl to un šito...

Vakar gan es nospļāvos un līdz vieniem naktī lakoju nagus - četrus oranžus, piekto zaļu. Kādu prieku jau sev arī vajag.

Bet tā jau prieki ir, jo viss jau ir labi patiesībā. Man ir ideāli bērni, piemēram...

Izlasīju grāmatu Zvaigznes "Bērnu audzināšana franču gaumē" Pamela Drakermena (Pamela Druckerman). Internetos var nospert krievu versiju, bet tad jāmeklē Почему французские дети не бросаются едой.
Silti iesaku.
Atklājās, ka es savus bērnus audzinu franču gaumē, tāpēc man viņi tik prātīgi.
Es tiešām līdz šim nebiju sapratusi, ko un kā es daru. Un man likās, ka varbūt es visu daru pilnīgi neriktīgi, un bērni man neriktīgi.
Et voila!
Izlasīju un sapratu, ka ir riktīgi.
Iestājās nirvāna, apokaliptika un gegoriāņi. Garīgais līdzsvars, tā sacīt.

Tā ka, ja gribat pieklājīgus mazus enģelīšus, kas laikus iet gulēt jau no triju mēnešu vecuma un publiskās vietās uzvedas vismaz ciešami, tad sekojiet instrukcijām.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]nova
Date:November 6th, 2013 - 08:56 am
(Link)
man ir aizdomas, ka tādus "lauku" bērnus gluži neviļus sanāk audzēt franču gaumē, jo manējie arī ēd krietni dažādāku barību nekā dzirdēts par citiem, un gar zemi saldumu dēļ nekrīt. bet grāmata tāpat būs jāievērtē, kas tur vēl labs))
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:November 6th, 2013 - 11:09 am
(Link)
Mani tā ēšana ne tik daudz satrauca kā uzvedība vispār. Kāpēc normāli zīdaiņi ķērc, kad viņus ģērbj, bet manējais apmierināts murkšķ un par "palīdz" pareizajos brīžos pats bāž rokas piedurknēs un ceļ dibenu gaisā, lai bikses var sakārtot. Kāpēc viņi tik ātri iemācījās visu nakti gulēt. Kāpēc mani bērni ar visiem pieklājīgi sveicinās un runājas, bet nelien zem galda un nekož ciemiņiem kājās. Zin, ir tas nejēdzīgais stiliņš, kad mātes runājas, bet bērns tēlo duraku, dumji smaida un sūkā īkšķi, kad tiek uzrunāts. Manējie runājas kā cilvēki.
Vārdu sakot, kāpēc citi bērni kā bērni, bet mani tā kā tikko no pieklājīgas uzvedības akadēmijas.
Jo man jau likās, ka es viņiem maz uzmanības pievēršu un speciāli neaudzinu.
Bet tā sanāk, ka ir labāk - jo mazāk ar viņiem ķuķinās, jo patstāvīgāki un saprātīgāki viņi paliek. Un, jo viņu vairāk, jo labāk tas redzams. Trijiem gabaliem katru soli tomēr nevar izkontrolēt.
Un tiešām ir labi, ka ar visādiem ikdienas darbiem viņi paši tiek galā, jo tad mums paliek vairāk laika kopā riču-raču uzspēlēt.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:November 6th, 2013 - 11:36 am
(Link)
tā sveicināšanās ir mistiska parādība, teikšu, kā ir. mūsu ciema lielākais kauslis ir tas, kas visus lielos sveicina ar pieklājīgu Labdien, kamēr citi bērni, un tas ir liels bars, labākajā gadījumā pasaka čau, manējie arī tādi paši, vecākais vispār klusē, mazais ar čau
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:November 6th, 2013 - 02:09 pm
(Link)
Nus tur šķiet, ka džeks jūtas pārāk svarīga persona. Viņš ar lielajiem sveicinās kā ar lielajiem un jūtas nopietns cilvēks. Ja kāds mēģina viņa dižo personību un autoritāti apstrīdēt, tad dabon pa mizu. Ne tik dižas persōnas visādus uzbraucienus vieglāk laiž pār galvu un nemēģina uzreiz tik izmisīgi sevi aizstāvēt.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:November 6th, 2013 - 10:00 am
(Link)
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:November 6th, 2013 - 11:11 am
(Link)
Jā, jā, ir ir tā pati koncepcija. Man patīk. Ar katru nākamo bērnu arvien vairāk :D
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:November 6th, 2013 - 11:19 am
(Link)
Šis arī par tēmu :) http://www.stulbums.com/gimene
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:November 6th, 2013 - 11:31 am
(Link)
:)