Tipa75 -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Decembris 11., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:40
Kaut kā šogad īpašāk gribas to Ziemassvētku sajūtu mājās. Tagad domāju, ko mēs Tādu Īpašu varētu sadarīt. Lampiņas logos jau salikām, atnesām vēja nogāztas egles čiekurotu zaru no meža, tas mums stāv virtuvē uz galda izrotāts ar sakaltētiem rožu ziediņiem un čiekurlampiņām. Vakaros ejam staigāt un skatāmies, cik mājām jau ir rotājumi.
Nu, varētu iejaukt piparkūku mīklu. Pagaidām mazie "cep" plastilīna piparkūkas. Eglīti vēsturiski nesam mājās uz 20.decembri - brāļa dzimšanas dienu. Šorīt sāku domāt, vai nevajadzētu tomēr agrāk, jo manā bērnībā, kad "Ziemassvētkus nesvinēja", dzimšanas diena bija iemesls. Bet arī uz 20.12. atnesot ne vienmēr eglīte iztur līdz Zvaigznes dienai. Tomēr tas ir stingri iegājusies tradīcija tieši Zvaigznes dienā pēdējo reizi sēdēt pie svecītēm eglītē. Adventes vainags manās mājās nekad nav bijis topā. Pārāk uzpasējams, lai neaizdegas. Tā kā līmes pistoles mums nav, neredzu iespējas arī uztaisīt vienkārši čiekuru vai gliemežvāku vainagu - kā tad mēs viņus saķizinātu kopā?
Varētu sataisīt zvaigznītes no niedru kātiem. Puzuri mani biedē, īpaši, ja jādarbojas kopā ar mazajiem. Varētu iemācīties kādu īpašu dziesmiņu, bet nav ideju kuru. Dārziņā drillē padomju laika dziesmas "Reiz mežā dzima eglīte" un "Zvaniņš skan", taču "Klusa nakts, svēta nakts" mums ir izvēlēta par sezonālo ikvakara miega dziesmu (pirms tam bija "Tumša nakte, zaļa zāle" vai "Ziedi, ziedi rudzu vārpa" lēni izdziedāta).

Padalieties ar idejām un Jūsu tradīcijām!

(6 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Decembris 2020 - 11:16
(Link)
manējie kaut kur bija padzirdējuši par zeķu rūķiem - pēdējās nedēļās pirms ziemassvētkiem zināmā vietā šie saliek zeķes un līdz rītam tur ir iekšā kāds našķis vai maza naudiņa. mēs gan pagriezām tā, ka tos saliek zobu feja.

tā var dabūt daudz prieka.
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:11. Decembris 2020 - 11:36
(Link)
Aha! Mums tās zeķes b/d grupiņā pildās.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Decembris 2020 - 11:40
(Link)
mazliet žēl ka mājās nav. man kā zobu fejai vienmēr bija liels prieks skatīties, kā bērnelis pa taisno no gultas pie zeķes, izvelk tur konču un acis spīd
[User Picture]
From:[info]zhagata
Date:11. Decembris 2020 - 12:24
(Link)
Mēs eglīti nesam Ziemassvētku vakarā - tad viņa arī nav tik nokaltusi uz Jauno gadu.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:11. Decembris 2020 - 16:11
(Link)
Eglīte mēdz būt divu dienu process. Vienu reizi braucam meklēt ap šo laiku, otru reizi 23 decembrī zāģējam un vedam mājās, piparkūku, pīrādziņu cepšana, ciemosbraukšana, apdāvināšanās, svecītes, gaismiņas protams visu laiku no 23-ā līdz janvāra sākumam un visdrīzākais, ka šogad šaušu raķetes jauno gadu sagaidot, lai visi mošķi sadeg un aizbēg. Gribētu uztaisīt bluķa vilkšanu, nez vai sanāks.
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:11. Decembris 2020 - 17:46
(Link)
Mēs griežam sniegpārsliņas, taisām kartiņas, ko sūtīt radiem un draugiem, piparkūkas arī crpam (vienu pannu, lai nav visu laiku tās kaudzes degungalā), sējām puzuri no papīra salmiņiem (bērniem viegli dabūt diegu cauri un jau ir izmērs vienāds).

> Go to Top
Sviesta Ciba