07 September 2009 @ 10:17 pm
kinoestētika  
Lasu interviju ar Ēķi un Graubu - vienos priekos. Un žēl, ka neesmu redzējis Rīgas sargus. Tad labāk varētu novērtēt latviešu mītisko reālismu un latvju kino īsteno nākotni:
Aigars Grauba: – Arī stilistiski mūsu izvēle ir skaidra – reālisms, un tā ir apzināta izvēle. Man vēl, protams, augt un augt, bet savas autoritātes es zinu un tas noteikti ir Jānis Streičs, tas ir Leonīds Leimanis, brāļi Skoti, Stīvens Spīlbergs, Roberts Zemekis un vēl citi. Mūsu filmas ir lielos formātos un ar lielām jaudām, un nemaz nav piemērotas šāda veida festivāliem. Lielais Kristaps sākotnēji bija nozares profesionāļu balva – visu Kinematogrāfistu savienības biedru balsojums par daudzu un dažādu profesionāļu darbu attiecīgajā gadā. Tas rādīja, kā kinocilvēki cits citu vērtē, un ir žēl, ka tas beidzies.

Arī turpmākajā intervijā ir vērts pievērst uzmanību Graubas izveidotajiem estētiskajiem priekšstatiem - vienkārši graujoši!

(intervija ar Ēķi un Graubu)
 
 
( Post a new comment )
Avtonoms[info]junona on September 7th, 2009 - 11:20 pm
Ooo... Paldies par saiti! Tikko sāku lasīt. Jauki arī, ka abus dižgarus intervē Graubas sieva. Ģimenes tusovk, tā teikt.
(Reply) (Link)
[info]blondulla on September 7th, 2009 - 11:21 pm
"Mani interesē tēli un viņu dvēseles, aktieri un viņu dvēseles. Protams, es neesmu šajā pārliecībā vientuļš. Holivuda, eksperimentējot ar daudz ko, nekad nav atteikusies no aktiera kā filmas centrālā mākslinieciskā izteiksmes līdzekļa."

ak šausmas, cik viņi ir augstās domās par sevi! nu tādi profesionāļi, tādi profesionāļi, ka nevar saprast raudāt vai smieties par šiem pašapmierinātajiem ākstiem.

"Rīgas sargus" mēģināju skatīties, bet nespēju... amatierfilma šī vārda sliktākajā nozīmē. plakātiska, drausmīgi dialogi... vienvārdsakot - Grauba un Ēķis atkal izpildās.
(Reply) (Link)
helvetica[info]helvetica on September 7th, 2009 - 11:29 pm
drausmīgi žēl, ka Šteimane šitā te izdarījusies, tipa vīru glābt, caurkritušoo projektu stutēt caurs savu avīzi.. nu nez...
(Reply) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on September 8th, 2009 - 09:36 am
Lohi³
Nubļaģ, tiem ļautiņiem vai nu toč galvā sakāpis, vai arī jamējie vnk, piesedzas no negodīgiem darījumiem. 300 000 skatītāju, naccionālā skola, reālisma kino, ko neviens te nesaprotot, bļe, tajā filmā savi 10 000 cilvēku piedalījušies, katrs uz kinoteātri atved pāŗis savus radus un draugus sevi filmā parādīt un opā, skaitlis gatavs.
tos abus vajadzētu aiz stūra izvest un ar sūdainu mietu noslānīt
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
vuclipucli[info]vuclipucli on September 11th, 2009 - 08:36 am
Re: Lohi³
Nu nez, vai tikai statistu radiņi vien šo filmu kinoteātrī skatījuīes- zinu veselu virkni radi un manu lauku kaimiņu, kas baros vien brauca skatīties, paši nebijuši par statistiem:) Gribās jau ļaužiem kādu vienkāršu stāstu.. Kino "semiotiskās nianses", ko šo pilmu pašiznīcina, viņiem gluži vienaldzīgas.
(Reply) (Parent) (Link)
vuclipucli[info]vuclipucli on September 11th, 2009 - 08:30 am
Kādas 15 minūtes teļļukā redzēju- ja tas arī ir "reālisms", tad jau drīzāk tāda savdabīga sociālistiskā reālisma atrauga, kas drīzāk saucams par savā naivitātē aizkustinošu tautisku patētismu (tiesa, bez dziļuma un intesitātes dimensijas). Teātris paliek teātris.. Bet Holivudas citēšana autoritāšu statusā šķiet nepierasti komiska- sam pieraduši pie Rietumas un Naumaņa tipa atsaucēm uz autoritātēm:)
(Reply) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on September 12th, 2009 - 11:18 am
nacionālais socpatētisms hehe
+1
(Reply) (Parent) (Link)