17 June 2009 @ 05:06 pm
 
Oldskūla attieksme un pašapmāns: 'Mūsu laikā tās lietas nezināja, tajās iestādēs strādāja fiziķi un liriķi. Bet ētika bija augstāka.' (M. Gailis) (txt)

Nesaprotu, kāpēc vienreiz šitais frukts nevarētu beigt karināt makaronus uz ausīm? Citādak sanāk, ka lai arī kas ir izdarīts, tad vienmēr varēs apgalvot, ka tas bija nezināšanas rezultāts, bet nodomi, protams, bija cēli. Ergo - neko nevar pārmest. Līdzīgā kārtā varētu da jebkuru pamuļķi pielaist pie operāciju galda un tad arī būtu skaidrs, ka viņš nav vainīgs sadarītajā, jo pat bez zināšanām viņam bija cēli nodomi.

Tiesa, gribētos arī redzēt kādu piemēru, kur ir realizējusies šī 'augstā ētika' līdz kurai mūsu laikabiedri nespēj aizsniegties.
 
 
( Post a new comment )
kants[info]kants on June 17th, 2009 - 07:49 pm
senilitātes priekšrocība. paies 30 gadu un arī varēsi tā teikt :)
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on June 17th, 2009 - 08:14 pm
Jācer, ka ilgāk nekā 30 gadu.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]poverty on June 18th, 2009 - 10:23 am
Komentārs pie raksta:
Gailim, būtu jāpajautā sev un saviem draugiem, kādēļ politiskais klimats mūsu valstī ir tāds, kāds tas ir. Daži tuvi draugi dzīvo turpat Ķīpsalā. Smalki naudas speciālisti. Viņi lieliski pārzin nejaušību teoriju - Gailis nejauši atrada sākuma finansējumu saviem biznesiem kādā Austrijas kompānijā, tā pavisam nejauši naudu bija palienējusi kādā Lihtenšteinas bankā, bet tur pavisam nejauši mēdz iegriezties smalki kungi no Latvijas, kuri pavisam nejauši bija nonākuši milzīgu tranzīta kompāniju vadībās vai arī pavisam nejauši saņēmuši miļonu mantojumu no kāda tuva drauga.
Ak jā - minētie kungi pavisam nejauši pie ietekmīgu Latvijas tranzīta uzņēmumu treknajiem naudas zuteņiem tika apmēram tajā laikā, kad LV vadīja premjers Gailis ar saviem "pasionārisma" pārņemtajiem biedriem.
Māri Gaili, Jūs noteikti Arsenāla ietvaros redzējat kādu Tarkovska filmu. Vinš ir teicis - "Cinisms piedien mazdūšīgajiem. Tas nevienu nav izglābis."
(Reply) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on June 20th, 2009 - 09:36 am
Re: Komentārs pie raksta:
tas būtu jāpajautā ne tikai gailim pašam sev, bet arī virknei to inteliģento ļaužu, kas aicina nebūt 'fašistiskiem' attiecībā uz šādiem 'veiksmes' luteklīšiem.
(Reply) (Parent) (Link)
helvetica[info]helvetica on June 20th, 2009 - 11:05 am
sorry, ka spamoju, bet eko vēl viens par to pašu:
"Un 90.gadu sākumā tādu gadījumu bija daudz — cilvēki nesaprata, ka nevar reizē būt patiesības meklētājs un vienas puspatiesības pārstāvis" Vita Matīsa http://www.diena.lv/lat/izklaide/kd/ar-vienu-kaju-eiropa#comments
(Reply) (Link)