22 April 2009 @ 04:55 pm
Intelektuālis failed  
Vispār jau ir jauki, ja kāds pasaka, ka Latvija ir nekompetences pārņemta. Pieņemsim, ka atsevišķos gadījunos šāds apgalvojums tik tiešām ir patiess. Taču mulsina, ka tas netraucē pašiem šādu spriedumu izteicējiem blēņoties publiski. Un tagad konkursa jautājums: cik blēņas ir, piemēram, šādā izteikumā? -
'Džona Ostina „perfomatīvi” šķiet spēlējuši ļoti būtisku lomu šejienes ekonomikas veidošanā. Piemēram, Kalvītis saka: „Viss būs labi, spiežam pedāli grīdā!” Ko dara ‘latviešu tauta’? Spiež pedāli grīdā, nemēģinot izvērtēt reālo situāciju. Ko saka bankas? „Ņem kredītu, mēs tev to dosim, daudz neprasot!” Ko dara ‘latviešu tauta’? Ņem kredītu, daudz nedomājot un neizvērtējot. Iespējams, krīze ir viens no iemesliem kārtējo reizi atgriezties pie dažu ‘postmodernistu’ (Deridā, Batlere) jau piemirstās tēzes, ka nevis realitāte konstruē valodu, bet valoda konstruē realitāti.' (txt konteksts šeit)
 
 
( Post a new comment )
helvetica[info]helvetica on April 24th, 2009 - 01:21 am
Ņemot vērā, ka Nils savu bulšitu dzen nevis rakstu sadaļā, bet gan blogos, kur ir skaidri redzams, ka tas ir konkrēta cilvēka neta emuārs, it kā nebūtu problēma ar to, ka viņš raksta veidā, kādā nu raksta. Es reizēm lasu viņa sviestu un man ir grūti to uztvert to nopietni, jo viņs tiešām apzināti brauc visam virsū, kāpinot intonāciju līdz pat absurdumam. Tiesa, ir bijuši gadījumi, kad robeža ir pārkāpta un frenzy ņemšanās ir kļuvusi par konkrētu (rasu) naida kurināšanu, aizskāruumiem un draudiem un šajos gadījumos būtu labi, ja redaktors būtu uzdevumu augstumos un vismaz nosodītu šādu izteiksmi, ja pat ne cenzētu. tā es domāju, lūk.

a par Kursīti - pārsteidzoši stulbi no Saksa puses. Parasti viņam izdodas funny, bet šoreiz ir vienkārši tizli. varbūt tāpēc, ka iebrauc auuzās nevis teksta beigās, kur ļaudis jau ir paguvuši izklaidēties no viņa retorikas figūram, bet jau pašā sākumā visu tālāko tekstu bazē uz acimredzami nejēdzigiem un aplamiem pienēmumiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on April 25th, 2009 - 02:37 am
Īsi sakot, rakstnieks izbēdzis...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on April 25th, 2009 - 03:05 pm
Un visu laiku kaitina zināmo iestādi, rādīdams pliku pakaļu un kliegdams: "Živim ņevazmjoķe!"
(Reply) (Parent) (Link)