Sun, Oct. 9th, 2016, 11:59 pm
Vārds, atkal

Dodiet man šoreiz vārdu tikko uztaisītam latviešu cilmes vampīram. Ap 30. Rakstnieks. Galva pilna konstrukciju un māksliniecisku ideju, bet dzīvo ļoti vienkārši, nokrauj galdu ar kafijas krūzītēm, pusgadu nemaina gultasveļu. Ārēji ne ar ko neizceļas, ne smuks, ne nesmuks, vidēja auguma, slaids, nedaudz sakumpis, zilas acis, vidēji brūni mati, īsi apgriezti, mēdz aizaudzēt seju. Visu dzīvē uztver kā faktu, ne ar ko īpaši necīnās, neko negrib panākt, bet tikko kā iestājas māksla, tā ir tāds lidojums, ka maz neliekas, bet vairāk tāpēc, lai aprakstītu, lai konspektētu vērojumus un parādītu tos no vienas un otras puses, bet ne lai kādu ar savu mākslu uz kaut ko vedinātu. Noslēgts, bet labs sarunu biedrs, ir tik labs vērotājs, ka spēj pielāgoties, ja grib, bet, ja negrib, tad atšuj tā, it kā neticētu, ka kādu spēj sāpināt, pašu sāpināt nekas īpaši nesāpina, jo visu vēro no malas. Vienīgais, ko grib no cilvēkiem - lai saprot kaut ko no tā, ko viņš raksta, ja kāds liekas saprotam, tad uzreiz tam cilvēkam ir daudz plusiņu un tad viņš var pat būt samērā labs draugs un interesēties pretim, bet tikai tik ilgi, kamēr izrāda interesi par viņa darbiem. Ja no sākuma liek domāt, ka saprot viņa dižo mākslu, bet pēc tam pamet vai kādu lietu galīgi nesaprot, tad gan var kļūt ļaundabīgs pret nežēlastībā kritušu draugu.
*
Nu nenāk man nekas pietiekami labs prātā. Ir vārdi, kas varētu būt labi, nav tik traki, kā toreiz ar Viktoru, vismaz ir pieņemami varianti, bet līdz galam nav.

Mon, Oct. 10th, 2016, 09:32 am
[info]kihelkonna

atšķir kalendāru un aizmiegtām acīm ietrāpi ar pirkstu!

Mon, Oct. 10th, 2016, 01:40 pm
[info]tethys_

Nu kāpēc tā jāņirgājas? Man neder vārdi, kas ir pārāk līdzīgi citu tēlu vārdiem, man neder vārdi, kuri liekas neticami cilvēkam, kas ir 30 gadus vecs 2007. gadā, pie tam vēl man neder tizli vai krieviski vārdi.
Nav tik vienkārši, pie tam man ir jāizjūt vārda radniecība ar tēlu.
Tā ka lūgums atlikt ņirgāšanos.

Mon, Oct. 10th, 2016, 04:32 pm
[info]kihelkonna

piedod, pilnīgi noteikti negribēju ņirgāties. mēs ar bērniem pašlaik domājam vārdu kāmju meitenei, meita grib Džuljetu, es Āriju, tā nu man ienāca prātā Ārijs, bet tad padomāju - der jau jebkurš vārds, un neviens no malas nezinās, kādas emocijas katrs vārds tev izraisa.
bet ja vajag 30gadnieku - nu vismaz pirms kādiem 32 gadiem jaundzimušu puiku reti kad nosauca citādāk kā par Mārtiņu, ja nu vienīgi dažreiz par Kristapu. manos rados - nezinu šī vecuma vīrieti, kurš nebūtu Mārtiņš.

Mon, Oct. 10th, 2016, 06:58 pm
[info]tethys_

Man visi iesaka Mārtiņu vienmēr, laikam tāpēc, ka es pinos ar Mārtiņiem, bet nē, šis vārds neder, jo pārāk asociējas ar kādu.
Redz, romāns tak tikai top. Lasītājam ir vienalga, ko man tas vārds asociē, bet man pašai nav vienalga. Man vajag, lai es izjūtu šo tēlu, kad es viņu rakstu, un bez pareizā vārda man nekas nesanāk.

Mon, Oct. 10th, 2016, 06:04 pm
[info]hilda

Zigmunds